Dijital Pazarlama Nedir?: Ajansın Rolü ve İşlevleri

Dijital Pazarlama Nedir?: Ajansın Rolü ve İşlevleri

dijital pazarlama nedir dijital pazarlama ajansı neler yapar

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, sanal ortamlar üzerinde ürünlerinizi ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ulaştırabileceğiniz, geleneksel reklam yöntemlerine göre çok daha avantajlı olan bir pazarlama biçimi olarak lanse edilmektedir. Maddi avantajlarından ötürü çok daha büyük bir kitleye hitap etmektedir ve çok daha fazla insan tarafından kullanılmaktadır. 

TV reklamları gibi milyonlarca insana ulaşma gereksinimi duymadan sadece hedef kitlenize yönelik tanıtımlar yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Bunun yanı sıra reklamınızı görecek olmasına rağmen hedef kitlenize dahil olmayan binlerce kişiden kolayca sıyrılabilmenizi ve bütçe aktarımınızı çok daha doğru yapmanızı sağlamaktadır. En çok da bu nedenden ötürü günümüzde en çok kullanılan tanıtım yöntemi dijital pazarlamadır ve onun ilkelerine dayanmaktadır. Burada yine en verimli yöntemler ise internet reklamları, sosyal medya reklamları ve mobil platform reklamları olarak bilinmektedir.

Yapılan araştırmalar neticesinde görülmektedir ki nüfusumuzun yüzde elliden fazlası internet kullanımı sağlamaktadır ve bu da siz pazarlamacılara dönüşüm olarak yansıyacaktır. Mobil ve e-ticaret yönünde ise pazarlamacılar özellikle bu reklam biçimine yatırım sağlamaktadır çünkü gerek anlık dönüşüm takibi şansı gerekse uygun fiyatlandırma sayesinde bütçeleri daha tutarlı bir hale bürünmektedir.

Günümüz dünyasında tedarik zinciri kuralları öyle katıdır ki onun kurallarına uymayan tüm işletmeler bir süre sonra yok olmaya mahkumdur. Günümüzde ise tedarik zincirinin en büyük isteği işletmelerin teknolojiyi iyi kullanması yönündedir.

dijital pazarlama nedir dijital pazarlama ajansı neler yapar

Dijital Pazarlama Ajansı Nasıl Seçilir?

Dijital pazarlama ajansı seçimi firma ya da kişi fark etmeksizin hizmet almak isteyen herkes için büyük önem arz etmektedir. Hizmet aldığınız firma ne kadar kaliteli bir iş çıkarırsa o kadar yüksek verim alırsınız. Bu noktada seçimler konusunda dikkat etmeniz gereken ya da uygulamanız gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlardan bahsetmek gerekirse;

  • Firmanın daha önceki referanslarına göz gezdirmeli ve seçiminizi buna göre yapmalısınız.
  • Firma daha önce sizin işleminize benzer bir işlem yapmış mı? Yapmışsa buradan nasıl bir sonuç almış bunun detayına vakıf olmalısınız.
  • Firma yetkilileri sizinle ilgileniyor mu? Müşteri memnuniyeti ne seviyede buna odaklanmalısınız.
  • Firma hakkında daha önceki müşteriler daha önce ne tarz yorumlarda bulunmuşlar, ne tarz düşüncelere sahipler bu konuda bilgi edinmelisiniz.
  • Size verilen raporlama sizin için yeterli olacak mı yoksa daha fazlasına ihiyacınız var mı? Bunun analizini yapmalısınız.
  • Firmanın size vaatleri ne kadar gerçekçi ve sizi ne kadar tatmin ediyor bunu incelemelisiniz.
  • Başka firmaların vaatleri ve bu firma vaatleri arasında nasıl farklar var buna dikkat etmelisiniz.
  • Vaatler ve fiyatların analizini yapmalısınız.

Dijital Pazarlama Ajansı Neler Yapar?

Dijital pazarlama ajansları ürünlerinizi ve hizmetlerinizi dijital ortamlarda tanıtabilmek adına pek çok teknik kullanmaktadır. Bu tekniklerden hangisinde en çok verim alınacaksa onun analizini yapar ve çalışmaları da bu doğrultuda gerçekleştirirler.   Her ne kadar çalışmalar ajansların kendilerine göre değişkenlik gösterse de yinede belirli başlı ilkeler ve teknikler bulunmaktadır. Bu teknikler ise şöyle açıklanabilmektedir.

İçerik Pazarlama Teknikleri: İçerik pazarlama tekniği adından da anlaşılabileceği üzere ürünün hikâyesini metin üzerinden aktaran bir yöntemdir.  Buradaki içerik mesajı açık bir şekilde ileten her şey olabilir. Burada sadece yazılar değil resimler ve videolar da olabilmektedir.  İçerik pazarlama yöntemi genelde ilişiğiniz bulunmayan kullanıcıların da dikkatini çekebilmek ve farklı mesajları kullanıcılarınıza iletebilmek için kullanılmaktadır.

Mobil Araçlar: Tablet, akıllı telefon ve benzeri ileti teknoloji mobil cihazlar için tasarlanmış bir web sitesi ya da uygulama sahibi olmak size buradaki rekabete katılma olanağı vermektedir. Dijital pazarlama ajansları hedef kitlenizin uygulamanızda ya da sitenizde ne tarz davranışlar sergilediğini analiz edebilirler ve stratejinizi bu doğrultuda oluşturabilirler. Hedef kitlenizin ne istediğini bilmeniz size en kaliteli hizmeti sağlayabilme şansını verir ve kitlenizi elinizde tutma şansı yakalayabilirsiniz.

Sosyal Medya Araçları: Günümüz insanları günlük hayatta boş zamanının en büyük kısmını Facebook, Google, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarında geçirmektedir. Bu noktada sizler için iyi yönetilen hesaplar kitleye ulaşmakta büyük bir verim sağlayacaktır. Dijital pazarlama ajansları hizmetlerinizin ve ürünlerinizin burada çeşitli yöntemlerle pazarlamasını ve tanıtımını yaparak kitlenizi genişletmenizi sağlayacaktır.

Site İçi Kampanya ve Promosyonlar: Özellikle e-ticaret sitelerinde kullanılan bu yöntemle elinizdeki kullanıcıların size sadık kalmasını ve yeni kullanıcı kayıtları alabilmeyi sağlayabilmektesiniz.  Bu yöntemde dijital reklam ajansları en uygun kampanyayı kullanıcıların hareketlerine göre seçmektedir.  

Hedefleme: Hedefinizdeki kitleyi elinizde tutabilmek adına o kitlenin zihninde yer edinebilmelisiniz. Dijital pazarlama ajansları burada sizler için bunu sağlamanın en etkili yollarını analiz etmekte ve gerekli tanıtımları sizler adına sağlamaktadırlar.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım