Dijital PR Nedir?: İletişimde Güçlü Yol Arkadaşı

Dijital PR Nedir?: İletişimde Güçlü Yol Arkadaşı

Dijital PR, sosyal medya platformları ve web siteleri üzerinden işletmelerin müşterilerle iletişim kurması sürecidir. Yani halkla ilişkiler sürecinin sanala ve dijitale indirgenmiş hali olarak da nitelendirilebilir. Günümüzde işletmelerin önemli bir bölümü daha fazla müşteri kazanma, potansiyel müşterileri müşteri haline çevirme, rakiplerinin önüne geçme ve ürün ile hizmet satışlarını arttırma gibi amaçlarla dijital PR yöntemlerini kullanıyorlar.

İşletmeniz potansiyel müşterilerine ulaşabilme adına sosyal medya uygulamalarını, blogları, podcastleri, mailleri ve sanal alemdeki her fırsatı kullanmalıdır. Dijital PR ile işletmenizin dijital alandaki faaliyetlerini arttırmak adına online pazarlama stratejisi oluşturmanız gerekiyor. İnternet kullanıcılarının ziyaretçi olarak ulaştıkları web sitelerinde, dinledikleri podcastlerde, gün içinde uzun vakit geçirdiklerinde sosyal medya uygulamalarında işletmelerle de etkileşim kurabilir.

Sosyal medya ve dijital ortamda rakiplerinizin önüne geçerek hedef kitlenize ulaşabileceğiniz etkili fırsatlar yaratabilirsiniz. Dijital PR geleneksel halkla ilişkiler, içerik pazarlama, arama motoru optimizasyonu (SEO) ve sosyal medyanın bir birleşimi olarak nitelendirilebilir.

Kumsal Ajans markanızın dijital ortamda görünürlüğünü arttırmak ve pazarlama stratejilerinizin hedef kitlenize en verimli şekilde sunabilmek için tüm trendleri yakından takip ediyor. Ekibimiz rakiplerinizi geride bırakmanızı sağlayacak kişiselleştirilmiş dijital PR stratejileri geliştiriyor.

dijital pr nedir neden gereklidir

Dijital PR Neden Gereklidir?

Dijital PR bir başka deyişle dijital dünyada bulunan fırsat ve imkanları kullanarak direkt olarak hedef kitleye ulaşma ve doğru stratejilerle marka algılarının yönetmeye olanak tanıyan çalışmaların tamamı olarak tanımlanabilir. PR kavramı dijitale indirgendiğinde iletişim üzerine kurulu bir kavram olarak tanımlanabilir.

Dijital PR farklı disiplin ve uzmanlık alanlarından meydana gelir ve beslenir. Bu yüzden dijital PR terimini bir kalıba sokmak yanlış olur. Markanızın dijital varlıklarını yönetme, dijital mecralarda kampanyaları yürütme, işletmenizin ürettiği tüm içerikleri oluşturma ve yönetme, fenomenlerle iletişim kurma ve iş birliği yapma, online ve offline etkinliklerde basın bülteni oluşturma ve optimize etme, işletmenizin online itibar yönetimi gibi birçok konuyu belirli bir stratejiler sayesinde bir bütün olarak yönetmesi dijital PR sayesinde oluyor.

Ekibimiz SEO uzmanları, sosyal medya uzmanları, içerik yazarları, editörler, risk uzmanları gibi ekip üyeleriyle geniş bir kadroyla çalışıyor. Kumsal Ajans olarak ana hedefimiz markanızın dijital ortamda bilinirliğini arttırmak, satış rakamlarınızı en üst seviyeye çekmek ve size bağlı müşteriler kazanmanızı sağlamak oluyor.

Dijital PR Avantajları Nelerdir?

Dijital PR en temelde müşterilerinizle sıkı ilişki kurmanızı ve geleneksel PR çalışmalarını dijital ortama taşımanızı sağlar. Başarılı dijital PR çalışmaları ile arama motorları ve sosyal medya platformlarında hedef kitlenizin karşısına çıkabilir ve markanızın imajını güçlendirebilirsiniz.

Dijital PR ile en temelde marka itibarını güçlendirmeyi başarabilirsiniz. İşletmeniz üzerinde bulunan olumsuz algıları pozitif hale getirebilir ve daha önceki hatalarınızın markanızı yıpratmasına engel olabilir.

Dijital PR avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • İşletmenizle hedef kitle arasında bir sinerji oluşturarak müşteri deneyimini kusursuz hale getirebilirsiniz.
  • Ürün ve hizmetleriniz hakkındaki geri dönüşleri kolayca alabilir ve müşterilerinizin hem memnuniyetlerini hem de şikayetlerini kolayca dile getirebilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Markanızın imajını pekiştirebilir ve olumsuz tüm algıları başarılı stratejilerle ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Rakiplerinizin pazarlama ve PR stratejilerini izleyebilir ve rakiplerinizin önüne geçecek stratejiler oluşturabilirsiniz.
  • Sosyal medyada işletmeniz hakkında yorumları kontrol edebilir ve yönlendirebilirsiniz. Aynı zamanda müşteri yorumlarına anlık olarak dönüşler yapabilirsiniz.
  • Online bir kriz anında profesyonel dijital PR stratejileri sayesinde online kriz yönetimine katkı sağlayabilirsiniz.
  • İşletmenizin sosyal medya hesapları için hedef kitlenin ilgisini çeken, ürün ve hizmetlerinizi tanıtacak ve satışlarınızı arttıracak içerikler üretebilirsiniz.
  • Arama motorlarına yönelik içerik pazarlaması yapabilir ve profesyonel arama motoru optimizasyon (SEO) çalışmalarınızı hedef kitlenize ulaşmak üzere optimize edebilirsiniz.

Dijital PR Markanıza Ne Kazandırır?

Dijital PR her ölçekte işletme için artık zorunluluk haline gelmeye başladı. Bu yüzden Kumsal Ajans ile dijital PR danışmanlığı konusunda çalışabilirsiniz.

Dijital PR ile markanızın kazanacakları şöyledir;

Verimlilik: Ekibimiz profesyonel PR stratejileri planlama, uygulama, analiz etme ve raporlama süreçlerini bir arada sunması sayesinde etkili ve verimli bir PR hizmeti alabilirsiniz. Markanız zamandan tasarruf eder, hedef kitle ile süreklilik, kalıcılık temellerine dayalı kontrollü bir iletişim kurabilir.

İçerik Pazarlaması: Basın bülteni, web sitesi içeriği ve sosyal medya içerikleri ile hedef kitlenize daha kolay ulaşabilir. İçerik pazarlaması profesyonel bir alan olduğu için bu konuda deneyimli editör ve yazarlarla çalışıyoruz.

Dijital Görünürlük: Dijital PR stratejileri ile hedef kitlenize dijital mecralarda daha fazla görünebilirsiniz. Böylece yeni müşteri ve iş ortaklarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Web sitenize daha fazla ziyaretçi gelir ve sosyal medya hesaplarınızda etkileşim oranı artar.

Yeni Müşteri: Dijital PR çalışmaları yeni müşterilere ulaşma konusunda en verimli ve pratik yöntemdir. Ürün ve hizmet arayışı içinde olan potansiyel müşterilerinizin markanızı görmesi, karar verme sürecinde güven duygusu kazanması profesyonel PR çalışmalarıyla olacaktır.

Marka Bilinirliği: Dijital PR çalışmaları sayesinde marka bilinirliği ve markanıza yönelik farkındalık oluşturabilirsiniz. Dijital kanallar sayesinde hedef kitlenizin dikkatini kısa süre içinde çekebilirsiniz. Sektörünüzden bağımsız olarak marka bilinirliğini arttırmanın en etkili yolları arasında dijital PR çalışmaları geliyor. Müşterilerinizde marka bağımlılığı ve potansiyel müşterilerinizde de marka bilinirliği oluşturmanız çok kolay olur.

Düşük Maliyetli PR: Ürün ve hizmetlerin tanıtımı geleneksel pazarlama yöntemleriyle çok maliyetli olabilir. Tanıtım ve duyuru çalışmalarında reklam verme gibi süreçler işletmenize büyük maliyetler oluşturabilir. Dijital PR çalışmaları ile düşük maliyetli ve etkili PR çalışmaları yapabilirsiniz. Tüm kontrollerin sizde olduğu bir PR stratejisini işletmeniz için çok düşük bütçelerle oluşturabilirsiniz.

Detaylı Raporlama: Dijital PR çalışmalarının en önemli avantajı sonuçların ölçülebilmesidir. Her işletme yaptığı yatırımların sonuçlarını ölçebilmek ve analiz edebilmek ister. Online ortamda gerçekleştirdiğiniz tüm çalışmalarda hangi müşteri ve kullanıcılara ulaştığınızı ve hedeflerinize ulaşma durumunuzu detaylı olarak raporlayabilirsiniz. Raporları doğru şekilde analiz ederek ilerleyen dönemdeki dijital PR çalışmalarınızı daha nitelikli hale getirebilirsiniz.

Dijital PR konusunda detaylı bilgi almak için Kumsal Ajans iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.

dijital pr nedir neden gereklidir

Geleneksel PR ile Dijital PR Arasındaki Farklar Nelerdir?

Dijital PR ve geleneksel PR işletmelerin müşteri kitlesiyle olan ilişkileri düzenlemesi ve iyileştirmesine odaklanır. Temel çıkış noktaları markanın daha nitelikli bir imaj oluşturması ve rakiplerinin önüne geçmesidir.

Klasik PR çalışmaları afiş, televizyon yayınları, radyo yayınları, gazeteler, konferans ve fuar organizasyonları ile işletmenin adını duyurmaya çalışmasına dayanıyor. Klasik PR özellikle küçük işletmeler için çok maliyetli süreçler oluyordu. Teknolojik gelişmeler sonrası işletmeler için yeni fırsatlar ortaya çıktı. Düşük maliyetli oluşu ve klasik PR sürecine göre daha fazla müşteriyle etkileşim sağlaması ile dijital PR öne çıkmaya başladı. Dijital PR çalışmaları bir başka deyişle klasik PR çalışmalarının evrim geçirmiş hali veya devamı olarak nitelendirilebilir.

Klasik PR içinde basın açıklaması, televizyon reklamları, etkinlik ve konuşmalar vardır. Bu anlayışlar hala etkinliğini sürdürüyor. Dijital PR bir işletme için tek başına yeterli olmayabilir. Bu yüzden markalar klasik PR çalışmalarına da her zaman yatırım yapmalıdır. Ancak müşteri kitlesine erişim sağlayabilmek için dijital PR her zaman daha ön planda olmalıdır.

Profesyonel dijital PR desteği için Kumsal Ajans ekibiyle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım