Sosyal Medya Ajansları: İletişimi Güçlendir

Sosyal Medya Ajansları: İletişimi Güçlendir

Sosyal medya dünyayı kasıp kavuran bir alan olarak dikkat çekiyor. Tüm kuralları bozan sosyal medya iş dünyasına da yeni bir bakış açısı getirdi. Sosyal medyada var olmayan işletmelerin kurumsallıkları eksik olarak görülüyor. Raporlara göre, işletmelerin % 97'si pazarlama stratejilerinde sosyal medya kanallarını kullanıyor. Pazarlamada sosyal medya platformlarını kullanmanın çok yönlülüğü ve maliyet etkinliği göz önüne alındığında bu oran gayet normal.

Bir pazarda var olmak istiyorsanız sosyal medyada kendi başınıza varlık göstermeniz zor olabilir. Bu noktada enerjinizi boşa harcayabilir ve başarılı olmayan yatırımlar yapabilirsiniz. Ancak farklı sosyal medya sitelerini bilen, pazarlama ve marka oluşturmada uzman kişilere ihtiyaç duyarsınız. Bu durum sosyal medya ajansları ile çalışmak isteyen işletmelerin sayısını da arttırıyor.

Sosyal Medya Ajansı Nedir?

Sosyal medya ajansı, müşteriler için sosyal medya pazarlama stratejileri ve kampanyaları geliştiren ve yürüten yaratıcı bir şirkettir. Daha geleneksel pazarlama ve reklam ajansları başlangıçta televizyon, radyo ve basılı reklam stratejisini ele alırken, müşterilerin sosyal medyayı en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olmak için sosyal medya ajansları ortaya çıktı.

Tüketicilerin% 80'inden fazlası, sosyal medyanın - özellikle de kaliteli içeriğin - satın alma kararlarını önemli ölçüde etkilediğini bildiriyor. Bu nedenle çeşitli sektörlerdeki pazarlamacılar, sosyal medya pazarlamasının artık bir araç olmaktan çıktığını belirtiyor. Sosyal medyanın giderek daha önemli ve çok yönlü bir pazarlama alanı haline geldiğini söylüyorlar. Bu da işletmelerin sosyal medyaya daha fazla yatırım yapma ihtiyacını ortaya çıkarıyor.

Sosyal Medya Ajansları Neden Gereklidir?

Sosyal medya ajansları ürün ve hizmetleri pazarlamak, mevcut müşterilerle etkileşim kurmak ve yenilerine ulaşmak için Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya ağlarını kullanır.

Sosyal medya pazarlamasının gücü bağlantı, etkileşim ve müşteri verileri ile ortaya çıkmaktadır.  Müşteri verilerini kullanarak geliştirilen kaliteli içerik ve bağlantılar daha fazla etkileşim ortaya çıkarır. Tabii her sosyal medya uygulamasının dinamikleri farklıdır. Bu nedenle profesyonel sosyal medya ajansları ile çalışmak kurumsal işletmeler için çok önemlidir.

Sosyal medya pazarlaması, işletmelerin tüketici davranışlarını etkileme şeklini değiştirdi. Katılımı artıran içerikler ve kullanıcıları da sürece dahil eden stratejiler daha fazla ilgi görüyor.

Günümüzde sosyal medya çok yaygın olduğu için bu platformları kullanan pazarlama teknikleri işletmeler için son derece önemlidir. Bu nedenle her zaman sosyal medya ajanslarına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Sosyal Medya Ajansları Nasıl Çalışır?

Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlar yeni algoritmalar ortaya koydukça sosyal medya sadece iletişim kurma alanı olmaktan çıktı. Aynı zamanda işletmelerin tüketici davranışlarını etkileme şeklini de değiştirdi. Kullanıcıları sürece katan içerikler ile katabilir, mesajlaşma ile işletme ve müşteri ilişkisini arttıran stratejiler kullanabilir, ayrıca coğrafi, demografik ve kişisel bilgileri ortaya çıkaran veriler elde edebilirsiniz.

Sosyal medya ajansları şu şekilde çalışır;

Sosyal Medya Yönetimi Eylem Planı

Sosyal medya pazarlama stratejiniz ne kadar planlı olursa o kadar etkili olur. Sosyal medya yönetimi alanında kalitesi ile bilinen Kumsal Ajans, performans metriklerinin yanı sıra profesyonel bir çerçeveye sahip bir sosyal medya kampanyası oluşturmak için aşağıdaki eylem planını önermektedir:

  • İş hedeflerini netleştirmek için sosyal medya yönetimi hedeflerini uyumlu hale getirin.
  • Hedef müşterinizi yaş, konum, gelir, iş unvanı, sektör, ilgi alanları gibi özelliklere göre analiz etmelisiniz.
  • Rakipleriniz hakkında başarıları ve başarısızlıkları açısından bir analiz yapmalısınız.
  • Mevcut sosyal medya yönetiminizi başarı ve başarısızlık açısından denetlemelisiniz.
  • Sosyal medya yönetimi sürecinde içerik teslimi için takvim oluşturmalısınız.
  • Sektörünüzdeki en kaliteli, özgün, ilgi çekici ve bilgilendirici içerikleri oluşturmalısınız.
  • Performansı izleyin ve sosyal medya yönetimi stratejisini her zaman güncelleyerek optimize edin.

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Geleneksel pazarlamayla karşılaştırıldığında sosyal medya pazarlaması, sosyal medya yönetimi ile hedeflenen müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) için hem müşteriden müşteriye hem de firmadan müşteriye yönelik yürütülebilir. Özetle geleneksel pazarlama öncelikle satın alma etkinliğini üzerinden müşteri değerini elde eder. Ancak sosyal medya yönetimi müşteri değerini hem doğrudan (satın almalar yoluyla) hem de dolaylı olarak (ürün yönlendirmeleri yoluyla) müşterileri izleyebilir.

Kaliteli ve İlgi Çekici İçerik

Sosyal medya ajansları sosyal medya yönetimi sürecinde müşterileri ilk bakışta çeken, ürün satın almalarını sağlayan ve daha sonra içeriği paylaşmak istemelerini sağlayan çekici içerikler oluşturabilir. Bu tür ağızdan ağıza reklamcılık, yalnızca başka türlü erişilemeyen bir kitleye ulaşmanızı sağlar. Aynı zamanda alıcının tanıdığı ve güvendiği birinin örtülü onayını da ortaya koyar. Yani paylaşılabilir içeriğin oluşturulması sosyal medya pazarlamasının etkisini en üst seviyeye çıkarır.

Viral Pazarlama

Etkili olan diğer bir sosyal medya yönetimi stratejisi, ağızdan ağıza ürün bilgilerinin hızla yayılmasını tetiklemeye çalışan bir satış tekniği olan viral pazarlamadır. Bir pazarlama mesajı, orijinal hedef kitlenin çok ötesinde genel kitle tarafından paylaşılırsa viral olarak kabul edilir. Bu strateji satışlarınızı arttırmanın en etkili, en ucuz ve en kısa yoludur.

Sosyal Medya Ajansları Hangi Hizmetleri Verir?

Sosyal medya ajansları işletmeler için profesyonel sosyal medya yönetimi hizmeti verir. Bu süreçte sosyal medya tarafından alabileceğiniz birçok hizmet söz konusudur;

Sosyal Medya Yayıncılığı

Sosyal medya ajansları platformlarınızdaki yayınları ele alabilir. Ajans, çevrimiçi varlığınızı geliştirmek için kullanılacak en iyi sıklığı, programı ve içeriği belirleyecektir. İçinde bulunduğunuz sektörle ilgili konular etrafında bir içerik takvimi önereceklerdir. Tüm içeriklerin kaliteli ve güvenilir olmasını ve hizmetleriniz veya ürünleriniz ile alakalı olmasını sağlarlar.

Pazarlama Stratejisi

Her pazarlama stratejisi, iş süreçlerinizi etkiler. Bu nedenle pazarlama stratejileriniz iyi planlanmalı ve uzman bir ekip tarafından geliştirilmelidir. Sosyal medya ajansları, işinizi ve çevrimiçi olarak sunmanın en iyi yolunu analiz edecek ve ardından bir strateji geliştirecektir. Etkili bir strateji tekliflerinizi, hedef pazarınızı, endüstrinizi ve rakiplerinizi kapsamlı bir şekilde analiz edilmesi ile ortaya çıkar. Aynı zamanda Kumsal Ajans ekibi metrikleri ve sosyal medya harcamalarını da ortaya koyar.

Sosyal Medya Profilleri Oluşturma

Çok sayıda sosyal medya platformu var. Ancak oradaki her sosyal medya platformunda olmak zorunda değilsiniz. Sosyal medya ajansları ister hizmetler ister ürünler olsun işletmenize uyacak her sosyal medya platformunun eğilimlerini ve metriklerini analiz eder. Sadece sunduğunuz ürün veya hizmetlere göre önemli sosyal medya platformlarında olmanız gerekir. Sosyal medya ajansı, işletmeniz için en iyi platformu belirlemenize yardımcı olur ve şirketinizin kimliğini veya markasını yansıtan profiller oluşturabilir.

Sosyal Medya Denetimi

Sosyal medya pazarlaması için etkili bir strateji geliştirmek için Kumsal Ajans sosyal medya kanallarınızın güçlü ve zayıf noktalarını analiz edecek ve iyileştirme alanlarını belirleyecektir. Sosyal medya ajanslarının tekliflerinin bir kısmı, sosyal medya kanallarınızın performansının düzenli olarak raporlanmasıdır.

Rakip Analizi

Zirvede kalmak isteyen bir işletme her zaman rakiplerine karşı uyanık olmalıdır. Rakiplerin performansını incelemek, bir sosyal medya ajansının daha iyi ve daha etkili bir kampanya oluşturmasını sağlayacaktır. Çünkü belirli bir sektörde neyin işe yarayıp neyin başarısız olduğu hakkında rakiplerden fikir edinmek mümkündür.

Sosyal Medya Politikası Oluşturma

Bir araştırmaya göre sosyal medya kullanımı her yıl hızla çok önemli ölçüde artıyor. Bir işletme markasını yansıtan kendi sosyal medya kurallarını veya politikasını belirlemelidir. Politika belirlemek, şirketin itibarını sağlamanın etkili yoludur. Bu konuda işletmelere sosyal medya ajansları devreye girer.

Müşteri Desteği Sağlayın

Sosyal medya pazarlaması, daha geniş bir kitleye ulaşmak için bilgi paylaşımına dayanır. Şirketinizle ilgili olumsuz bir şey istemiyorsanız, müşteri sorgularına hızlı bir şekilde yanıt verdiğinizden ve öfkeli müşterileri sakinleştirdiğinizden emin olmalısınız. Her zaman insanlar sosyal medyada yaptığınız veya yapmadığınız her şeyi göreceklerdir. Şirket çalışanları her zaman diğer iş süreçlerinizle meşgul olurlar. Bu nedenle bir sosyal medya ajansının müşteri hizmetleri desteği her zaman işletmenize fayda sağlar. Ayrıca sosyal medya sitelerini izlemek ve tüm soruları ele almak için görevlendirilmiş bir ekip olması sizi de rahatlayacaktır.

Arama Motoru Optimizasyonu Odaklı Sosyal Medya Yönetimi

Son verilere göre çevrimiçi pazarlama ajanslarının % 82'si sosyal medyayı SEO stratejilerine entegre etti. Sosyal medya kanalları aracılığıyla sayfa sıralaması üzerinde doğrudan bir etkisi olmayabilir ancak akıllıca kullanılırsa sosyal medya güven oluşturur, katılım yaratır. Ayrıca web sitenizi veya bağlantılarınızı tanıtmak için platformlar olarak hizmet eder.

Sosyal medya dinamiktir. Pazarlamacılar, sosyal medya kanallarını etkili bir şekilde kullanabilmek için her zaman en son trendleri takip etmelidir. Bunun için de sosyal medya ajansları ile çalışmak doğru seçim olacaktır.

Sosyal medya ajansı ihtiyaçlarınız varsa Kumsal Ajans ile iletişime geçebilirsiniz.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım