Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir? | Faydaları

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir? | Faydaları

Android OS ve iOS ileri mobil teknolojilerinin gelişmesiyle beraber sosyal medya anlamında pek çok seçenek karşımıza çıkmaya başlamıştır. Bu sistemlerin ortaya çıkması ve halk arasında yaygınlaşmasıyla beraber İnstagram, Tic-Toc ve bunlara benzer pek çok yeni platform günlük hayatımızdaki yerini almıştır. Mobil cihazların cebe kadar girecek boyutlara girmesi ve her yerden internete erişebilmesi sayesinde de pek çok anımızda ister istemez bu donanımlar elimizde bulunmakta ve aktif olarak kullanılmaktadır. Bunun farkına varan yazılım şirketleri ve reklam ajansları bu yönde büyük reklam yatırımları gerçekleştirmiştir. Dikkat edilirse görülecektir ki insanlar artık televizyon izlemekle vakit kaybetmemektedirler. 

Zira uzun reklamları görmek, tekrarlar izlemek yerine zamanlarını harcamak istedikleri aktiviteye direkt olarak erişim şansına ulaşmış durumdadırlar. Hal böyle olunca televizyon eskiden olduğu gibi popüler bir araç değildir, iyi bir reklam yöntemi hiç değildir. Akıllı cihazlarda ise durum çok daha verimlidir, akıllı cihazlarla her işlemi gerçekleştiriyor olmamız ona ister istemez pek çok veriyi vermemiz demektir. Akıllı cihazlar televizyonlar gibi değildir, kişiseldir.  Bu nedenden ötürü burada akıllı cihazlara verilen veriler, reklam ajansları için çok büyük önem taşımaktadır. Reklam ajansları bu veriler ile doğru hedef kitleyi seçme işlemini gerçekleştirmektedirler.

sosyal medya danışmanlığı nedir faydaları

Sosyal Medya Danışmanı Kimdir? Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Kişilerin, kuruluşların, firmaların ya da kamu kurumlarının daha önceden belirledikleri hedef kitlelere ulaşabilmek adına çeşitli sosyal medya platformlarında hizmet alıcıyı tanıtan, kampanyaları bildiren ve yine bu platformlarda hizmet alıcıyı temsil eden kişi ya da kişilere sosyal medya danışmanı adı verilmektedir. Bu kişiler genel olarak markaların bilinirliğini arttırmak, marka değeri yaratmak, hizmetlerin satışlarını arttırmak, sosyal alanlarda kurumsal kimliği oluşturmak ve genel olarak kitleye ulaşımı hızlandırmak gibi görevleri üstlenmektedirler. Burada yapılan işleri şirketler ya da bireyler isterlerse kendileri de üstlenebilmektedir, yapılamayacak bir şey değildir.

Yine de dikkat edilmesi gereken pek çok detayı göz önünde bulundurmak zorundasınız, sosyal medya üzerindeki kullanıcılar çok hassas davranabilmekte ve belirli beklentiler içine girmektedir. Bu beklentileri karşılayamadığınız ya da en ufak bir hata gerçekleştirdiğiniz takdirde binlerce sosyal medya kullanıcısını karşınıza alabilirsiniz. Sosyal medya sizleri göklere de çıkarabilmekte, yerin dibine de itebilmektedir. Bu nedenle burada gerçekleştirilen aktivitelerin profesyonel, bu işin eğitimini almış ve alan tecrübesi olan kişilerce gerçekleştirilmesi her türlü çok daha yüksek bir verim sağlayacaktır. Sosyal medya danışmanlığı denilince akla sadece içerik paylaşımı gelse de işin aslı çok daha geniş kapsamlıdır, sadece içerik paylaşımı gibi bir görevle kısıtlanamaz.

Sosyal Medya Danışmanları Hangi Hizmetleri Sunar?

Sosyal medya uzmanlarının görev tanımını en kısa şekilde belirtmek gerekirse; kişi ya da kurumların sosyal medya hesaplarında meydana gelebilecek her türlü aktiviteden ve işlemden sorumlu kişilerdir diyebiliriz. Bu şekilde baktığımız zaman aslında sosyal medya danışmanları belirli bir sınır olmadan hizmet sunmaktadırlar ve rutin bir iş değildir. Yine de üstün körü her sosyal medya danışmanının gerçekleştirdiği aktivitelerden bahsetmek gerekirse;

  • Moderasyon
  • Kriz Yönetimi
  • Raporlama
  • Belirlenen hedef kitleye yönelik hesapların takibini gerçekleştirmek
  • Sosyal Medya Veri Analizi
  • Sosyal medya hesaplarını baştan sonra kurmak ve düzenlemek
  • Markaların tanıtım ya da kampanyalarının daha büyük kitlelere erişebilmesi için gerekli planlamaların yapılması
  • İçerikleri hazırlamak ve burada en uygun grafikleri seçmek, oluşturmak
  • Düzenli bir biçimde sosyal medya üzerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin analizini ve raporlamasını yapmak
  • Sosyal medyada gerçekleştirilen aktivitelerin ne denli bir fayda sağladığının analizini yapmak ve ona göre bir strateji belirlemek
  • Faydalı ya da eksik yönleri belirleyerek buradaki eksikliği gereken şekilde gidermek
  • Hedef kitleye en uygun takipçi kitlesini elde etmek ve elde edilen takipçileri elde tutmaya yönelik çeşitli aktivitelerde bulunmak, stratejiler geliştirmek

sosyal medya danışmanlığı nedir faydaları

Doğru Sosyal Medya Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

Sosyal medya yukarıda da bahsettiğimiz üzere mobil cihazların gelişimiyle beraber oldukça fazla hayatımızda yer edinir oldu. Bu nedenden ötürü şirketlerin sosyal medya kullanımına büyük önem verdiğini analiz edebilmekteyiz. Netflix, Nescafe gibi büyük firmalar sosyal medya üzerinde kendi kitleleriyle iletişim halinde bulunmakta ve bu sayede müşterilerinin firmaya olan bağlılığını arttırmaktadır.   Sosyal medya yönetiminin doğru yapılmasıyla beraber aşağıdaki avantajları yakalayabiliriz;

  • Hedef kitleye daha kolay erişim şansı
  • Müşterilerinizle birebir iletişime geçebilme şansı
  • Müşterilerinizin sosyal medyada sizinle etkileşime girerek doğrudan reklamınızı yapması
  • Sosyal medyada tanınır hale gelerek marka değerinizi arttırmak
  • Kitle eğilimlerini daha iyi analiz etmek ve çalışmalarını yönlendirme şansı bulmak
  • Çeşitli çekilişler ve kampanyalar sayesinde daha büyük bir kitleye erişebilmek
  • Kurumsal kimliğinizin en profesyonel, kurumsal bir şirkete uygun bir biçimde oluşturulması
  • Sanal ortamlarda varlığınızı sürdürerek tedarik zincirinde rakiplerinizden geri kalmıyor olmak.

Sosyal Medya Danışmanlığı Fiyatları Ne Kadar? Sosyal Medya Danışmanlığı Ücretleri

Sosyal medya uzmanının görevlerinde de bahsettiğimiz üzere sosyal medya uzmanları pek çok farklı aktiviteyi kendi tarzında uygulamaktadır. Bu noktada aktivitelerin farklılığı bu kişilerin tecrübeleri ve stratejilerine göre değişkenlik göstermektedir. Sosyal medya rutin olmayan, sürekli değişkenlik gösteren bir akıma sahiptir. Buradaki etkinliği sürdürebilmek de bu nedenden ötürü her yiğidin altından kalkabileceği bir şey değildir. Piyasada pek çok sosyal medya uzmanı bulunmakla beraber bu kişilerin büyük kısmı alan bilgisi çok alt seviyede olan insanlardır. Bu kişilerin sizlerin sosyal medya hesaplarınızı yönetmesi size bir artı kazandırmaz ve bu kişiler size bu hizmeti de çok uygun bir fiyattan vermektedir. İktisat kuralları içerisinde yatırım, kar getirmeyecekse zarar olarak nitelendirilmektedir. 

Burada iş bilmez sözde sosyal medya uzmanları size bir artı sağlamayacak olup, paranızın boşa gitmesine sebebiyet verecektir. Bunun önüne geçmek için bütün işlemlerinizde işinin ehli, uzun yıllardır sektör içerisinde olan ve elinde somut başarıları olan kişileri tercih etmelisiniz. Buradan da anlaşılacağı üzere bu sektördeki fiyat dalgalandırılması size verilecek hizmetin kalitesiyle orantılı bir biçimde değişkenlik göstermektedir. İyi bir hizmet almak istiyorsanız, kısmen daha yüksek bir bütçe ayırmalısınız. Biz sizlere, en iyi hizmeti en uygun fiyatlar üzerinden vermek için hazır bulunmaktayız. Bize ulaşabilir ve marka değerinizi sosyal medyada nasıl yükseltiriz gibi soruların cevabına erişebilirsiniz.


Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım