B2B Yazılımları: İş İlişkileri ve Entegrasyon

B2B Yazılımları: İş İlişkileri ve Entegrasyon

B2B Nedir?

B2B, İngilizce açılımı olan ‘’Business to Business’’ ın baş harflerinin kısaltmasını ifade etmektedir.B2B’yi kısaca özetlemek gerekirse bir firmadan ya da işletmeden diğer bir firma ya da işletmeye yapılan e-ticaret bir iş modelidir denilebilir. Bununla birlikte B2B, Türkiye firma ve işletmelerinin de çok sık kullandığı bir ticaret modelidir.B2B’de firmalar sistem içerisinde yer alan tüm diğer kurum ve işletmelerle beraber web sitesi üzerinden alışveriş yapmaktadır. Ayrıca bir de dünya çapında firmaların katıldığı, yüzlerce, binlerce ve hatta milyonlarca ürün çeşitlerinin alışverişinin yapıldığı B2B portalları da vardır.

b2b nedir, b2b entegrasyonu nedir, business to business

Buralarda, yerel sayılabilecek firmalarla veya dünya çapında satıcı firmalar ile alıcı firma veya işletmeler, web siteleri üzerinden B2B e-ticaret portalı üzerinde buluşmaktadırlar. Bu söz konusu platformlarda satılmak üzere belirlenen hizmet ve ürünlerin online olarak gösterildiği yerlerdir.

B2B ENTEGRASYON'UN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR NELERDİR ?

Online bir erişim noktası olan B2B, firmaların her gün her saat diğer bir deyişle 7/24 online olarak birbirine ulaşabildiği bir ortam imkanı sunmaktadır. Firma ve işletmeler hafta tatili, özel günler gibi veya mesai saati bitimi gibi bir takım süreçlerden etkilenmeksizin, günün her saati ve dakikası ticaretlerine devam etme imkanı sunmaktadır. Bir diğer önemli nokta da internetin gelişimi sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden bir o kadar uzaklıktaki başka bir firmayla etkileşime geçme kolaylığında karşımıza çıkmaktadır. Tüm ürün ve hizmetleri, internet ortamında paylaşırken farklı ülke ve şehirlerden yeni alıcılarla buluşturabilirsiniz. Siparişlerin ise birden çok interaktif yöntemle sistem üzerinden alınması mümkündür. Örneğin; telefon, faks, ya da eposta yoluyla sistem üzerinden alım satım talebinde bulunabiliriz.

b2b nedir, b2b entegrasyonu nedir, business to business

Üstelik alınan siparişler, otomatikman ERP adı verilen sisteme yansıtılarak, üretim talebine ya da stok arzına dönüştürülebilir. Bu durumda, sipariş karşılama oran ve hızı da artacaktır. Hatalı sipariş girişleri azalacak ve müşteriler, sistem üstünden detaylı ürün ve hizmet arayabilecekler, ürün özellikleri ve fiyatları bazında karşılaştırmayı yapabilir ve bir takım sepet oluşturabilirler.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım