Kurumsal Kimlik Tasarımı: Tanıtımın Ötesi

Kurumsal Kimlik Tasarımı: Tanıtımın Ötesi

Kurumsal Kimlik Nedir?

Tedarik düzeni içerisinde bir firmanın genel hatlarıyla birlikte bütün hal ve hareket düzenini, stratejik kararlarını, olaylara karşı bulunduğu pozisyonu ve firmanın duruşunu temsil etme biçimlerinin tümüne verilen addır. Kurumun tedarik zinciri içerisinde kendini ifade etme biçimi olarak da nitelendirilebilmektedir. Kişilerin kendi aralarında iletişime geçebildikleri gibi şirketlerinde kendi müşteri portföyü ile iletişim haline girebilmesi ve onların dikkatini üzerine çekebilmesi amacıyla kullanıldığından ötürü firma imajı konusunda büyük bir önem taşımaktadır.

kurumsal kimlik tasarımı nedir

Kurumsal Kimlik Oluşturulurken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  1. Kurumsal Kimlik Kitabı: Şirketin bütün değerlerini içinde barındırmakta ve bir çeşit kullanım kılavuzu görevi görmektedir.  Şirketin daha önce yaptıklarını ve yapabilme potansiyelini detaylı olarak içerisinde barındırmalıdır. Firmayı tanımayan birine bu kitap verildiği zaman firmayla daha önce onlarca kez iş yapmış kadar bilgi sahibi olabilmelidir.
  2. Kurumsal Renk ve Yazı Tipi Düzeni: Şirketin tedarik zincirine yansıyan gölgesi de denilebilmekte olup, şirketin adının geçtiği noktalarda kurumsal renk ve yazı tipi düzeninden eserler görülebilmelidir.
  3. Logo ve Slogan Uyumu: Logo ile slogan şirketin varlığını temsil eden ve şirketi ticari hayatta tanımlayan yegane iki unsurdur.  Bugün bir firmayı düşündüğümüzde aklımıza ilk olarak logosu ya da sloganı gelmektedir. Örnek olarak Starbucks firmasını düşündüğümüz zaman aklımıza hemen denizkızı logosu gelmektedir ya da Mediamarkt firmasını düşündüğümüzde ise “ Bakmadan Almam!” sloganı gelmektedir. Çoğu zaman bu sloganlar dilimize dolaşmakta ve firmanın aklımıza yer etmesini dahi sağlayabilmektedir. Bu noktada şirketin yaptığı işi iyi temsil eden sade ama şık bir logo ve iyi bir slogan oldukça büyük bir katkı sağlayacaktır.
  4. Kartvizit: Kartvizitler şirketin ticari alanda devamlı olarak reklamını yapmaya yarayan kimlik kartları olarak tanımlanabilmektedir.  Kartvizit üzerinde şirketin adı, ne iş yaptığı, sloganı, adresi, telefon numarası ve mail adresi kişi ulaşım bilgileri mutlaka bulunmalıdır
  5. Diğer Yardımcı Nesneler: Bunları markanıza özel yapılmış CD, iktisadi belgeler, e-posta imza tasarımı, bina döşemesi, ambalaj reklamları, promosyon malzemeleri, size özel hazırlanmış takvim ve dergiler, zarflar, dosyalar, antetli kağıtlar gibi pek çok detay olarak sıralayabilmekteyiz.

Kurumsal Kimlik Tasarımını Kime Yaptırabilirim?

Kurumsal Kimlik, şirketinizin ticari alanda en büyük temsilcisi olduğundan dolayı kime ve nasıl tasarlatıldığına dikkat etmelisiniz. Sizlerin sadece kimliği olarak kalmayıp aynı zamanda yeri geldiğinde sizlerin sektörde reklam yüzünüz olabilmektedir. Kurumsal bir firma için ise profesyonel imaj her şeyden önce gelmektedir zira insanlar artık amatör şirketler değil de kendisine güven veren profesyonel şirketlerle çalışmayı istemektedir. Kumsal ajans olarak yılların bize verdiği tecrübeye dayanan alan bilgimizle sizlere ihtiyacınıza yönelik en uygun tasarım hizmetini sunabilmekteyiz.  

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım