Online İtibar Yönetimi Nedir? | Neden Gereklidir?

Online İtibar Yönetimi Nedir? | Neden Gereklidir?

Online itibar yönetimi, markanızla dijital dünyada ortaya çıkan algıyı profesyonel şekilde yönetmek adına yapılan çalışmaların genel ismidir. Dijital süreçlerin hayatın her alanıyla iç içe olmasına bağlı olarak markalara ulaşmak için aramalar sanal ortamda yapılmaya başladı ve sanal ortamda yeni bir marka algısı ortaya çıktı. Bu yüzden her işletme dijital itibarını yükseltmek ve korumak adına çalışmalar yapmaya başladı. İtibar yönetimi hem bireysel hem de kurumsal olmak üzere her ölçekte marka için bir zorunluluk haline geldi.

Online itibar yönetiminde markanızla ilgili internet üzerindeki tüm değerlendirme, yorumları ve eğilimleri kontrol edebilir, denetleyebilir, markanız hakkındaki görüşleri takip edebilirsiniz. İtibar yönetimi sürecinde markanıza yönelik olumlu ve olumsuz her türlü değinme önemli bir durumdur. Dijital dünyada markalara ilginin en yüksek olarak olumsuz değerlendirmelerden geldiğini ortaya çıkıyor. Bu süreci markalar çok nitelikli bir şekilde yürütmelidir.

Google gibi büyük arama motorlarında ilk sayfada yer alan markalarla ilgili olumsuz içerik tek bir tane olsa dahi marka büyük zarar görecektir. Markanızla ilgili olumsuz algıların belirlenmesi, müşterilerin olumsuz deneyiminin iyileştirilmesi gibi konularda Kumsal Ajans profesyonelliğine güvenebilirsiniz. Ekibimiz markanız hakkındaki tüm algının olumlu hale gelmesi için markanıza danışmanlık hizmeti sunuyor. Sizler profesyonel online itibar yönetimi sayesinde dijital dünyadaki algınızı kontrol altına alarak olumsuz deneyimleri olumlu hale getirebiliyorsunuz.

online i̇tibar yönetimi nedir neden gereklidir

Online İtibar Yönetimi Nasıl Yapılır?

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre internet kullanıcılarının %68’i markalara ait ürün ve hizmet satın almadan önce olumsuz birkaç yorum okuduğunda fikrini değiştirmektedir. Tüketiciler bir ürün ve hizmet hakkında en tarafsız ve güvenilir bilgileri internetten bulabileceğine inanıyor. Çünkü internet üzerinde gerçek müşteri deneyimlerini okuyabiliyorsunuz. İnternet kullanıcılarının %95’i yerel işletme aradıkları zamanlarda çevrimiçi müşteri görüşlerini detaylı olarak okuyor. Yukarıda verilen istatistiklere göre online itibar yönetimi sürecinin bir marka için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Her marka dijital dünyada her türlü platformda kendisiyle alakalı her bilgiyi inceleyerek profesyonel şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Markayla ilgili olumsuz algı oluşturabilecek içeriklerle ilgili bir hareket planı oluşturularak hayata geçirilmelidir. Ayrıca müşterilerin olumsuz bildirimlerine göre gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Online itibar yönetiminde tek başına çalışma yapmak yeterli olmuyor. Markalar kullanıcı taleplerine göre gerçekleştirdikleri çalışmaları da kullanıcılara duyurmalıdır. Böylece marka itibarını çok büyük oranda arttırabilirsiniz.

Online İtibar Yönetimi Adımları

Online itibar yönetimi adımları sektörünüze, markanıza ve durumun özeline göre değişiklik gösterebilir. Kumsal Ajans ekibi olarak tüm online itibar yönetimi hizmetlerimize marka özelinde çözümler sunuyor ve tüm itibar yönetimi politikalarımızı size özel kişiselleştiriyoruz.

Genel olarak online itibar yönetimi adımları şöyledir;

1. Marka Analizi Yapılması

Online itibar yönetimi sürecinin başlaması için öncelikle markanızın web dünyasındaki görünürlüğünü inceliyoruz. İtibar yönetimi politikasında webdeki konumunuz çok önemli bir unsurdur. Web konumuzun tüm geçmişinize yönelik inceliyoruz. Sosyal medya hesaplarınızı detaylı olarak inceliyoruz. Kurumsal yapı, takipçi kitleniz, etkileşim durumunuz ve yapılan hataların tamamını belirliyoruz. Bugüne kadar olan tüm aksiyonları ve geri bildirimleri inceliyoruz. Olumsuz bir durum karşısında hasar tespiti yapıyoruz. Hasarın durumuna göre markanızın online itibarını arttıracak stratejiyi oluşturuyoruz.

2. İtibar İyileştirme Çalışmaları

İlk olarak online görünürlüğünüzü iyileştirmeye yönelik adımlar atıyoruz. Sosyal medya ve arama motorları üzerinde daha görünür hale gelmenizi sağlıyoruz. Her markanın ihtiyaçları nasıl farklıysa her markanın geri bildirim aldığı kanallar ve kaynaklar da farklılık gösterir. Markanız için üzerinde çalışılacak online kanallar belirlenerek söz konusu kaynaklara yönelik online itibar yönetimi politikası oluşturulur. İçerik pazarlaması işletmeler için çok önemli bir itibar kaynağıdır. Markanızın görünürlüğünü arttıracak ve itibarını yükseltecek içerik planlaması yaparak içerikler üreterek doğru zamanda paylaşıyoruz.

3. Online İtibar Politikası Uygulama

Online itibar politikanızı belirledikten sonra uygulamaya geçiyoruz. Öncelikle sosyal medya hesaplarınız üzerinde etkileşim sağlıyoruz. Daha sonra gündem yönetimi ve takibi yaparak işletmenizin en verimli içerikleri oluşturmasını sağlıyoruz. Bir kriz anında hemen hızlı bir politika oluşturarak marka algınızı en kısa sürede iyileştirmeye çalışıyoruz.

4. Sonuçların Analizi

Dijital çalışmalarda veri markalar için çok önemlidir. Online itibar yönetimi çalışmaları sonrasında farklı araçlarla düzenli olarak markanızı takip ediyoruz. Online itibarınızın değişim sürecini ve satış rakamlarınıza etkilerini düzenli olarak takip ederek yeni politikalar üretiyoruz. Aynı zamanda olumsuz yorumları hızlı bir şekilde yanıtlayarak müşterilerle etkileşim kurulmasını sağlıyoruz. Olumlu yorumları da dikkate alarak anında dönüt gerçekleştiriyoruz.

Kumsal Ajans online itibar yönetiminin anlık bir süreç olduğunu bilerek tüm müşterilerine anlık destek sunuyor.

Kumsal Ajans’ın Online İtibar Yönetimi Anlayışı

Kumsal Ajans olarak tüm online itibar yönetimi çalışmalarımıza profesyonel şekilde yaklaşıyoruz. Tüm müşterilerimizin internet üzerindeki markalarıyla ilgili üretilen her içeriklere ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm içerikleri farklı araçlarla mercek altına alıyor ve itibar yönetimi yapılmayan alanları tespit ediyoruz.

Tüm değerlendirmelerimiz sonrasında markanıza özel bir aksiyon plan oluşturuyoruz. Online itibar yönetiminde sadece bizim ekibimiz yer almıyor. Bu süreçte sizi de bir paydaş olarak görüyoruz. Dijital dünya dinamik bir yapıda olduğu için online itibar yönetiminde süreklilik önemlidir. İtibar yönetiminde sürekliliği sağlamak adına sizler için özel eğitimler düzenliyoruz.

İnternette markalara en çok zarar veren içerikler spam barındıran yorum ve içerikler oluyor. Markanızla alakalı spam barındıran yorum ve içerikleri silmek için gerekli işlemleri yürütüyoruz. Markanızla ilgili tüm olumlu yorumlara en verimli geri bildirimlerin sağlanması adına da çalışmalar yapıyoruz.

Online marka itibarı ile ilgili tüm çalışmalardan sonra markanızın itibarını arttırmak adına kullanıcılara doğru bilgi sağlayacak içerikler üretmeye odaklanıyoruz. Profesyonel ekibimizle oluşturduğumuz içerikleri online itibarınızı güçlendirecek ve daha fazla müşterinize ulaşabilmenizi sağlayacak platformlarda yayınlama çalışmalarını da yapıyoruz.

online i̇tibar yönetimi nedir neden gereklidir

Online İtibar Yönetimi Neden Önemlidir?

Online itibar yönetimi markalaşmak isteyen işletmelerin hedef kitlesi üzerinde markayla ilgili algıyı yönetmesi için gerekli bir çalışma bütünüdür. Hiçbir marka online itibarını riske atmamalıdır. Günümüzde milyarlarca internet kullanıcı olduğu için dünyadaki itibarınızı ortaya çıkaracak en önemli alanlar online sektörlerdir.

Markanızla ilgili dijital platformlarda gerçekleştireceğiniz tüm çalışmalar markanız hakkında ortaya çıkacak olumlu ve olumsuz yorum, şikayet ve yanlış haberleri profesyonel şekilde tek elden yönetebilmenizi sağlar. Profesyonel online itibar yönetimi ile markanız için tehdit olabilecek olayları sizler fırsata çevirerek markanızın konumunu güçlendirebilirsiniz.

Kumsal Ajans online itibar yönetimi alanında deneyimli ekibiyle her sektörden onlarca müşteriye danışmanlık hizmeti veriyor. Online itibar yönetimi konusunda bilgi almak ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Online İtibar Yönetimi Fiyatları

Online itibar yönetimi markaya özel olarak planlanır. Markanızın faaliyet gösterdiği platformlar, aktif olduğunuz sosyal medya platformları itibar yönetimi politikasının çeşitlenmesine yol açıyor. Bu yüzden tüm müşterilerimize özel online itibar yönetimi politikası oluşturuyoruz. Sizin için bir analiz yaptıktan sonra online itibar yönetimi fiyatları hakkında bilgi verebiliriz.

Kumsal Ajans tüm online itibar yönetimi çalışmalarında sizlerle etkileşim halinde çalışıyoruz. Böylece online itibarı yönetimini sürekli hale getirmenizi sağlıyor ve markanızın dijital mecralarda her zaman güçlü kalmasını sağlıyoruz.

Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama

Dijital danışmanlık, markanızın internet ortamında daha bilinir hale gelmesini sağlar.  Markanızın, online ortamda daha geniş kitlelere ulaşması, marka itibarının oluşturulması, marka bilinirliğinin arttırılması dijital danışmanlık hizmeti ile mümkündür.

Markanızın potansiyelini artıracak; e-ticaret stratejileri belirleme, reklam bütçeleri oluşturma, dijital pazarlama kriz yönetimi gibi alanlarda Kumsal Ajans ekibi yanınızdadır. Dijital danışmanlık ile pazarlama bütçeniz en verimli şekilde kullanılır.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım