Kurumlar Neden Kurumsal Web Tasarım'a İhtiyaç Duyarlar

Kurumlar Neden Kurumsal Web Tasarım'a İhtiyaç Duyarlar

Kurumsal web tasarım ilgili sektörde ön plana çıkabilmek için ilk önemli etken rolündedir. Kurumsal kimliğin ön plana çıkartılabilmesi için onlarca alt etken bulunmaktadır. Ve her etken kurumsal web tasarımı sırasında müşterinin hedef kitleye sağlıklı bir şekilde yönelebilmesi için gereklidir. Dilerseniz tüm unsurları kısaca ele alalım ve önemlerinden bahsedelim.

Kurum Adının Kurumsal Kimlikteki Önemi

Kurumun adı kesinlikle kurumsal kimliğin ön plana çıkartılabilmesinde ilgili sektöre hitap etmelidir. Sektöre uygun bir isim ile giriş yapılmalı ve bu isim internet sitesinin adı ile uyumlu hale getirilmelidir. Aşırı uzun isimlerle kurulan web sitesi isimlerinden kaçınılmalı ve olası kullanıcı kitlesinin aklında kolay kalabilme özelliğine sahip olmalıdır.

Kurumsallık Sloganlardan Geçer

Kurumsal web tasarımı sırasında sektörünüze ve yaptığınız işe uygun en az bir tane akılda kalıcı ve güvenilirlik temsil eden slogan seçilmelidir. Bu slogan sayısı dilerseniz arttırılmalı ama her biri güvenirliği ve yapılan işi temsil etmelidir.

Logo'nun Web Tasarımdaki Önemi

Kurumsal kimliğinizi yansıtacak ve işiniz ile alakalı her resmi evrakta yer alacak en az bir tane uygun logonuz bulunmalıdır. Bu logo veya logolar antetli evraklarınızdan kartvizitlerinize dek tüm kurumsal işlerinizde kullanılmalıdır. Böylece akılda kalıcı ve kaliteli bir izlenim yaratmış olacaksınız. Logonuz sektörünüz, şirketinizin ismi ve yaptığınız işe uygun olarak tasarlanmalıdır. Web sitenizin tasarımı sırasında ortaya çıkartılan ana şablona uygun renklerden oluşturulmalıdır.

Amblemler ve Renklerin Web Tasarımdaki Önemi

Kurumsal web dizaynı sırasında amblemler ve kullanılan renkler de alt etkenlerden biridir. Ürün veya hizmet ağınıza uygun amblem ve renk tonlarını seçmeli ve mümkünse özgün olarak tasarlanmalıdır. İnternet ortamından hazır alınan görseller seçilmemelidir.

Web Tasarımda Hem Pratiklik Hem Fonksiyonellik

Kurumsal kimliğinizi iyi ve etkili yansıtmak için web tasarımınızın da kullanıcı tarafından kolay algılanması gereklidir. İşinize uygun kategoriler, seçenekler ve alt başlıklar uygun yere yerleştirildikten sonra ürün veya hizmetleriniz ile alakalı ilgili görseller hazırlanmalı ve kullanıcı tarafından zorlanmadan bulunmalıdır. Bu nedenle olabildiğince sade olmalıdır. Sadeliğin yanına eklenenin prestijli bir görünüm de unutulmamalıdır.  Fonksiyonel olması da kullanıcının aradığının kısa sürede bulunmasıdır. Kullanıcı web sitenizde dolaşırken hedefindeki ürün veya hizmetlerinize birkaç tık içerisinde ulaşmalıdır. Hedef kitlenizdeki kullanıcı web sitenizde aradığını ilk bir dakika içerisinde bulabilmelidir. Aksi halde potansiyel bir müşteri kaçırmış olabilirsiniz. Bu nedenle web dizaynındaki fonksiyonellik oldukça önem arz etmektedir.

Web Tasarımın Estetik Görünmesi

Kurumsal tasarımlar estetik ve kolay algılanabilir bir düzeyde olmalıdır. Karmaşık renkler, karmaşık seçenekler ve kategorilerinizi olabildiğince azaltmalı ve çok fazla ürün çeşitliliğiniz yok ise büyük görselli ve uzun sayfa açılımlarından uzak durulmalıdır.

Sosyal Platformlarda Aktif Olmanın Web Tasarımdaki Önemi

Web sitenizde potansiyel müşteri ağınıza ayırabileceğiniz küçük ama estetik bir görünüme sahip olan Sosyal alanınız olmalıdır. Bu alanınızda popüler sosyal ağlardaki hesaplarınıza kolay ulaşılabilmeli ve aynı zamanda müşterilerinize uygun ve etkili promosyonlarınız ile etkili ve kısa sözlerinizi sergileyebilmelisiniz.

İşinizin Dışına Çıkmayın

Kurumsallığınızı yansıtmak isterken yaptığınız iş ve bulunduğunuz sektörün dışına çıkarak sizinle ilgisi olmayan materyal ve fonksiyonlardan uzak durun. Aynı zamanda slogan ve promosyonlarınızda kesinlikle işinizin sınırlarında kalmalıdır. Böylece kurumsal kimliğinizdeki güvenilirlik artacak ve müşterilerinizde olumlu bir etki yaratabileceksiniz.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım