Mobil (Responsive) Tasarımın Sihirli Dokunuşu

Mobil (Responsive) Tasarımın Sihirli Dokunuşu

Gelişen ve hızlı bir şekilde değişen teknolojinin bize sunduğu birçok cihaz var. Ve bu cihazların çoğunun ekran çözünürlüğü ve boyutu farklıdır. Mobil cihazlar gerek boyutu gerek kullanım ve taşıma kolaylığıyla her geçen gün hayatımızda daha fazla yer alıyor. Bu sebeple insanlar aramalarını ve internet kullanımlarını mobil cihazlar aracılığıyla yapmaya başladı. Bu sebeplerden mobil web tasarım yani duyarlı tasarım da son derece önem kazandı. Responsive web tasarımın önemi ve popülerliği her geçen gün artmaktadır. Mobil cihaz kullanımı arttıkça mobil web tasarım da önem kazanmaya devam etmektedir. Mobil cihazların sayısı ve kullanım alanları her geçen gün artıyor. Bu artış devam ederse mobil web tasarım hayatımızda daha fazla yer edecek ve olmazsa olmazlarımızdan biri olacaktır.

mobil tasarım nedir, mobil web tasarımı nedir

Responsive yani uyumlu web tasarım, cihaz tasarımına uygun olarak dizayn edilmiş ve bu dizayna uyumlu kodlanmış bir tasarım türüdür. Mobil cihazların farklı ekran boyutlarında sorunsuzca görüntülenebilmeyi amaçlar. Web sitelerinin farklı ekranlara farklı çözünürlüklere sahip olan mobil cihazlarda okunaklı bir biçimde görüntülenebilmesi web sitesinin kullanım oranı için son derece önemlidir. Mobil cihaz kullanımı son yıllarda arttığı için mobil uyumlu web tasarım yapmak web siteleri için hayati önem taşımaktadır. Son dönemde internet kullanımımızın çok büyük bir kısmını mobil cihazlarımız üzerinden yapmaktayız. Mobil uyumlu web site tasarımı mobil cihaz kullanıcıları için büyük kolaylıklar sağlar bu sayede mobil uyumlu web site tasarımı yapan siteler bu kullanıcıları kazanır. Gelişen teknoloji ve mobil cihazlar sebebiyle görsellik estetik ve kullanım kolaylığı mobil cihaz kullanıcıları için çok büyük önem kazanmıştır. İnternette arama yaptığımızda bir çok sonuçla karşılaşmaktayız bu sebeple son dönemde içerik kadar görsellik de web sitesi seçiminde önemli bir rol oynamaktadır. Kullanım kolaylığı mobil cihaz kullanıcılarını kazanmanızı sağlar. Ve bu kullanım kolaylığını yaratmanın en önemli yolu mobil uyumlu web tasarım yapmaktır.

Responsive web tasarım yapılırken her çözünürlük için ayrı ayrı css kodlamaları yapılabilmektedir. Ancak ayrı ayrı kodlama yapmak dışında bir seçenek de bootstrap ve benzeri framework yapıları kullanmaktır. Kodlamayı yapmak responsive web tasarımda yeterli olmamaktadır. Kodlamaların bitmesi sonrasında kodlanan bütün çözünürlüklerde bir takım testler yapılmalıdır. Büyük küçük bütün çözünürlük çeşitlerinde doğru bir şekilde görüntülenebildiğinden emin olduğunuz web sitesini mobil cihaz kullanıcılarının kullanımına sunabilirsiniz. Mobil uyumluluk testi yapılan web sitesi artık büyük küçük bütün çözünürlüklere sahip olan mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde görüntülenebilecektir. Mobil cihazlara uyumunu sağladığınız web sitesi artık mobil cihaz kullanıcılarının tercihi olacaktır. İnternet kullanımının büyük bir kısmını mobil cihaz kullanıcıları oluşturduğu için bu tercih edilme web sitesinin büyük bir fark yaratmasına neden olacaktır. Mobil responsive web tasarım web sitenizi geleceğe taşır.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım