Profesyonel Web Tasarım Sahibi Olmak İçin 3 Unsur

Profesyonel Web Tasarım Sahibi Olmak İçin 3 Unsur

Web sitelerinin sayısının artması kullanıcıların internet ortamındaki seçim imkanlarını arttırdı. Bu seçenek artışından siteler arası yarış son derece artmıştır. Bu yarışta bir fark yaratmak için profesyonel web siteleri üretmek gerekir. 

Profesyonel bir web sitesi sahibi olmak için ihtiyacınız olan unsurlar şunlardır;
1- Grafikler: web sitesinde logolar fotoğraflar ve simgeler belirli bir düzen içinde olmalıdır. Sitenin amacı ve içeriği ile uyumlu olmalıdır. Web sitesinin hızını ve kullanışlı olmasını etkilemeyecek grafikler kullanılmalıdır. Renkler doğru seçilmeli web sitesinin açılma amacına uygun olmalıdır. Grafikler web site kullanıcılarının siteyi kullanma sürelerini son derece etkiler. Renk seçimi yaparken bunları göz önünde bulundurmak önemlidir. 

Kullanılan grafikler ve metin içeriği belirli bir düzen içerisinde olmalıdır. Grafik ve metin uyumu kullanıcıları etkiler. Kullanıcıların web sitesini düzenli olarak kullanması amaçlanır. Bütün tasarım birbiriyle uyum içinde olmalıdır. Renk seçimi font seçimi kullanılan grafikler bir bütün oluşturmalıdır. Logoların konumu ve boyutları doğru ayarlanmalıdır. Dikkat dağıtması önlenmeli aynı zamanda yeterince dikkat çekmelidir. Yazı fontları da web tasarımın kalitesini belirler. Farklı yazı tipleri kullanmak kaliteyi arttırır ve kullanıcıların dikkatini çeker. Yazı fontunun okunabilirliğine dikkat edilmelidir.

2- İçerik: Web sitesinin içeriği ve grafikler uyum içinde olmalıdır. Web sitesinin amacı her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Metin içeriğinin verdiği mesaj da son derece önemlidir. Girilen içerikler birbiriyle bağlantılı ve benzer amaçlara yönelik olmalıdır. Metin içeriği web sitesinin amacına uygun anahtar kelimeler içermeli ve arama motorları için uygun yerleştirilmelidir. Metinlerin boyutuna dikkat edilmelidir. Kullanıcıyı sıkmayacak okumasını sağlayacak uzunlukta olmalıdır. Aynı zamanda yeterli bilgi vermelidir.

profesyonel web tasarımı, web tasarımı sahibi olmak

3- Multimedya: Kullanıcıların verilen içeriği daha kolay algılaması için multimedya kullanılabilir. Kullanıcıları web sitesinde zaman geçirmeye teşvik eder. Grafikler ve içerikle uyumlu video ve ses öğeleri kullanıcıların ilgisini çeker ve web sitesinde daha uzun zaman geçirmelerini sağlar. Grafikler ve metin içerikleriyle uyum içinde olan multimedya web sitesinin kalitesini arttırır. Profesyonel bir web sitesi tasarlamanın en önemli unsurlarından biridir.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım