SVG Nedir?: Grafik Dünyasında Yıldızı Parlıyor

SVG Nedir?: Grafik Dünyasında Yıldızı Parlıyor

svg nedir kullanım alanları

SVG Nedir?

Türkçede vektör imaj formatı veya ölçeklendirilebilir vektör grafikleri olarak geçen SVG, web tasarımı açısından hız ve kolaylık için kullanılan, W3C tarafından geliştirilen, vektör tabanlı bir grafik formatıdır. Kullanım alanları olarak genelde bir görselin boyut ve renk gibi özelliklerinin daha fazla çeşitliliğe sahip olması amaçlanmıştır.

SVG, bazı photoshop ve illüstrasyon programları ile kullanılır.
XML işaretleme dili SVG belgelerinde kullanılır. Bu yüzden XML metin dosyalarında görüntüler ve davranışları tanımlıdır. XML tabanlı olması ve matematiksel terimleri temel almış olması günümüzde SVG’yi grafik tasarımcılar tarafından oldukça kullanılır yapmıştır.
SVG şuan da Google Chrome, Opera,Mozilla Firefox, Safari gibi bütün modern arama motorları tarafından destek almaktadır.

SVG Nedir? | Kullanım Alanları

Neden SVG Kullanılmalı?

  • Dosya boyutlarının küçük olması
  • Çeşitli renk seçeneklerinin olması
  • Vektör tabanlı olmasından dolayı şekillendirme yaparken çözünürlük kalitesinin bozulmaması
  • Yapılma sürecinde kod desteği gibi imkanlar sunmaktadır.

SVG Dosyası Oluşturma

Öncelikle SVG yazılımına sahip bir program ile SVG dosyaları oluşturulabilir. CorelDRAW ve Adobe Illustrator programlarıyla dosya oluşturulabilir.

SVG Dosyası Açma

Dosya oluşturma için söylenen programlar dosa açma için de geçerlidir. Ayrıca, tarayıcılardan yararlanarak da SVG dosyası açılabilir.

Grafik tasarımı, web tasarımın olmazsa olmazlarındandır ve tasarımında SVG ile ilgili birçok adımla karşılaşılır. Web tasarımı yaparken internet üzerinde bulunan hazır görselleri kullanmak özgün değildir ama SVG kullanımıyla kendine has ve kaliteli görsel ve içerik oluşturmak mümkündür.

Eğer sitenizde bu veri düzenini kullanmak istiyorsanız sistem analistlerimiz ve web tasarımcılarımızın desteğiyle sizlere en iyi hizmeti en hızlı ve uygun fiyat üzerinden sağlayabilmekteyiz. Daha işlevsel ve profesyonel görünümlü web siteleri için hızlı bir biçimde bizimle etkileşime geçerek sizler de siber güvenlik, algoritma işlemleri ve arama motoru optimizasyonu tamamlanmış web sitelerine sahip olabilirsiniz.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım