UI Tasarım Nedir? | Web Sitesindeki Önemi

UI Tasarım Nedir? | Web Sitesindeki Önemi

UI web tasarımın açılımı user ınterface yani kullanıcı ara yüzüdür. Aklınıza gelen her platformun özelliklerine sahip bir UI tasarlanabilmektedir. Tasarlanan UI kullanıcı için çok fonksiyonlu ve olabildiğine sade olmalıdır. Oldukça ileri düzey photoshop programları kullanılarak tasarlanır. Genellikle her biri ayrı formatta olmaktadır. Kullanıcı ara yüzü tasarımcısı teknolojiye son derece hakim ve yeni gelişmeleri takip eden bir tasarımcı olmalıdır. Dünyadaki bütün tasarım yeniliklerine hakim bir tasarımcı oldukça yararlı olur. Tasarımcının en çok dikkat etmesi gereken noktalardan biri de tasarlanan sitenin gelişmeye elverişli olmasıdır. Kullanıcıların isteklerini karşılayabilmek adına tasarımcı yaratıcı olmalıdır.

uI tasarım nedir web sitesindeki önemi

Gelişen teknoloji ve kullanımı yayılan internet UI web tasarımın önemini arttırmıştır. Yeni dönemde web sitesinin içeriği verilen bilgi kullanılan metin kadar grafikler de önem kazanmıştır. Fark yaratmak isteyen web siteleri kullanıcı ara yüzü tasarımına yatırımlarını arttırmıştır. Kullanıcı ara yüzü sade ve kullanışlı oldukça web sitesinin kullanım oranı da artmaktadır. Girilen içeriklerin yanında yapılan web sitesinde kullanılan renkler, seçenekler, yazı fontu, butonların boyutları ve şekilleri hatta kullanılan boşlukları bile yapılan web sitesinin estetik etkisini değiştirir. Görsel tasarım bazı durumlarda bazı web sitelerinde girilen içeriklerden ve verilen bilgilerden çok daha etkili olabilmektedir. İnternet kullanımımız arttıkça kullanıcı ara yüzlerinin önemi de artacaktır. Yeni dönemde önemli olan kullanıcıları tasarlanan web sitesinde tutabilmektir. Tasarlanan siteye giren birçok kullanıcı olacaktır ancak bu kullanıcıların siteyi düzenli ziyaret etmesi ya da sitede uzun süre gezmesi kullanıcı ara yüz tasarımıyla doğrudan bağlantılıdır. Kullanıcıları siteye çekmek kadar önemli olan diğer etken de kullanıcıları sitede tutmaktır. Kullanıcıya direkt olarak hitap eden ve web sitesinin görsel tasarım kısmını oluşturan tasarıma UI web tasarım deniyor.

 Günümüzde yazılan kodlar ve girilen içeriklerden ziyade görsellik önem kazanmıştır. Kullanıcıya daha çok bilgi vermek ya da web sitesinin fonksiyonlarını kullandırmak kadar görsel tasarım da önemlidir. Çünkü UI tasarım web sitesindeki kullanıcıların sitede zaman geçirmesini yani sitenin kullanılmasını sağlar. Bu bir web sitesi için girilen içerik kadar önemlidir.

ul tasarım nedir web sitesindeki önemi

Kullanıcı ara yüz tasarımı ülkemizde çok önemi ve değeri bilinmese de dünya genelinde son derece önemlidir. İnternet kullanımı arttıkça web siteleri arasında seçenek artış göstermiş dolayısıyla rekabet de son derece artış göstermiştir. Bu rekabetten galip çıkmak için benzer içeriklere sahip web siteleri de UI tasarıma verdiği önemi ve yatırımı arttırmıştır. Girdiğiniz içerik, kullanıcıya sunduğunuz çeşitli fonksiyonlar ne derecede iyi ve kaliteli olursa olsun estetiğe ve görsel tasarıma önem vermezseniz bu yarıştan galip çıkamazsınız. Yeni dönemde içerik neredeyse ikinci planda kalmakta ve görsel tasarım öne çıkmaktadır. Kaliteli içerik ve kaliteli görsel tasarım bir araya geldiğinde rakipsiz web siteleri ortaya çıkmaktadır.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım