UX Tasarım Nedir? | UX Tasarımın Web Sitesindeki Önemi

UX Tasarım Nedir? | UX Tasarımın Web Sitesindeki Önemi

UX web tasarım yani user experience kısaca kullanıcı deneyimi olarak tanımlanabilmektedir. UI web tasarımla sık sık karıştırılsa hatta ayırt edilemese de birbirinden farklıdır. Ux web tasarım UI tasarımı da kapsayan çok genel bir birikimdir. UX web tasarım UI web tasarımdan çok daha ayrıntılıdır ve ciddi araştırmalar sonucunda ortaya çıkar. 

ux tasarım nedir ux tasarımın web sitesindeki önemi

UI web tasarım kullanıcının web sitesinde uzun zaman geçirmesini amaçlayan estetiğe önem veren görsel tasarımdır. Ancak ux web tasarım web sitesindeki her şeyle ilgilenir. Seçeneklerin kullanımını kolaylaştırmaya metin içeriklerinin düzenini sağlamaya önem verir. Web sitesinin renkleri kullanılan logolar verilen butonların şekli ve boyutu dahil bir çok şeye dikkat eder. Kullanıcılara kullanımı daha kolay aradıklarına çabuk ulaşabilecekleri dolayısıyla daha çok zaman geçirecekleri bir web sitesi sunmayı amaçlar. Bu her tasarımcının yapabildiği bir olay değildir

Kullanıcının ne istediğini bilen insan psikolojisi ve sosyolojiden anlayan estetik algısı gelişmiş tasarımcılar tarafından tasarlanır ve tecrübeyle şekillenir. Bu sebeple ux web tasarımın amacını kavrayan ve bu amaçlara cevap verebilen web tasarımcı sayısı oldukça azdır. Ux web tasarım UI web tasarımı da içine aldığı için estetik ve görsel tasarım son derece önemlidir. Amaç kullanıcıları sitede tutmak ve düzenli kullanmalarını sağlamak olduğu için ilk bakışta görsel tasarım gibi düşünülebilir ancak bundan çok daha fazlası gereklidir. Kullanılan butonların seçeneklerin konumu rengi ve boyutu sadece estetik olmamalı aynı zamanda kullanışlı ve sade olmalıdır.

İnternet ve teknoloji geliştikçe zaman kullanıcılar için çok daha değerli bir hale geldi. İster istemez kullanıcıya zamanını gereksiz harcatmayacak aradıklarına bulmak istediklerine en kısa sürede ulaştıracak web siteleri arayışı başladı. İnternet kullanımı ve internet hızı arttıkça web sitelerinin sayısı da arttı. Artık internette arama yaptığımızda sayısız sonuçla karşılaşıyoruz. Bu da çok büyük bir rekabete neden oldu. Bu rekabetten galip çıkan düzenli kullanıcıları olan ve siteye giren kullanıcıların uzun zaman geçirmesini sağlayan web siteleri ise ux web tasarım sayesinde bütün bunları başarıyor.

ux tasarım nedir ux tasarımın web sitesindeki önemi

Fark yaratmak isteyen web siteleri UI web tasarım ve ux web tasarıma önem vermelidir. Estetiğin ve kullanım kolaylığının kullanıcıları son derece etkilediği yadsınamaz bir gerçektir. Kullanıcı aradığı bilgiye ulaşmak istediği içeriğe ulaşabilse bile web sitesi yeterince kullanışlı olmadığında ve görsel tasarımı kaliteli olmadığında web sitesinden uzaklaşabiliyor. Çünkü internet sektörü önü kesilemez bir şekilde gelişiyor ve web site sayısı her geçen gün artıyor. 

Seçenekleri artan kullanıcıları web sitesinde tutabilmek artık büyük bir başarı olarak algılanıyor. Görsel tasarımınız ve içerik düzeniniz yeterince kullanışlı sade ve estetik ise kullanıcıların web sitesine düzenli giriş yapmasını ve uzun vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Kullanıcı deneyimine dayalı web site tasarımı size bütün bunları sağlayacaktır.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım