Web Tasarım Fiyatları: Belirleme Stratejileri

Web Tasarım Fiyatları: Belirleme Stratejileri

Web tasarım hizmetlerinde görülen fiyat çeşitliliği hizmet almak isteyenlerin büyük yanılgılara düşmesine yol açıyor. Web tasarım fiyatları konusunda her işletme farklı fiyat teklifi sunuyor. Bir yerden aldığınız teklif çok uygun fiyatlı olurken başka bir yerden aldığınız teklif çok yüksek gelebiliyor.

Bu rehberimizi web tasarım fiyatları vermek yerine eksiksiz bir web tasarım maliyeti nasıl belirlenir, sorusu üzerine oluşturduk. Rehberimizi detaylı olarak incelediğinizde bir web sitesi tasarım hizmeti almayı düşündüğünüzde fiyatları etkileyen unsurları öğreneceksiniz.

Web tasarım alanında da diğer birçok alanda olduğu gibi fiyatlar güncel maliyet ve arz-talep dengesine göre belirlenmektedir. Aynı kalitedeki web tasarım hizmetlerinde farklı fiyatlar duymanız çok olasıdır.

Kumsal Ajans olarak web tasarım projelerinde fiyat belirlerken dikkat dikkate almanız gereken unsurları değerlendireceğiz;

web tasarım fiyatları nasıl belirlenir?

1. Hizmet Aldığınız Firma ve Ekibin Deneyimi

Web sitesi tasarlarken maliyetleri etkileyen önemli unsurlardan biri de hizmet aldığınız firmanın deneyimidir. Web sitesi tasarımında belirli kalem maliyetler sabit olsa da bu konuda size destek olacak web tasarım uzmanının tecrübesi de önemlidir.

Web tasarım uzmanının deneyim seviyesi, sertifikaları ve daha önce görev aldığı projeler fiyatlar üzerinde oldukça etkilidir. Kaliteli ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak, sektörünüzde öne çıkmanızı sağlayacak bir web tasarım çalışması yaptırmak için daha yüksek bedeller ödemeniz gerekecektir.

Hazır web tasarım çalışmaları genellikle daha ucuz olacaktır. Bu yüzden fiyat karşılaştırması yaparak aynı referanslara sahip, aynı hizmet niteliklerini dikkate alarak karşılaştırma yapın.

2. Web Sitesinin Türü

Fiyat teklifi alacağınız ajanstan istediğiniz web sitesinin türü de fiyatlandırmayı etkiler. Kişisel bir web sitesi tasarlama yanında kurumsal düzeyde bir e-ticaret platformu tasarlamak çok daha zaman alıcı ve maliyetli olacaktır.

Web siteniz üzerinde istediğiniz özellikler de fiyatları etkiler. Entegre ödeme sistemleri, alışveriş sepeti gibi farklı işlevlerin web sitenize kazandırılması için daha fazla zaman harcanır. Özel olarak geliştirilecek bir web sitesi istiyorsanız daha yüksek bütçeler ayırmak zorundasınız.

3. Web Tasarım Uzmanının Sektör Deneyimi

Web tasarım hizmeti alırken web tasarım uzmanının sizin sektörünüzde deneyimli olması her zaman avantaj sağlayacaktır. Örneğin bazı web tasarım uzmanları niş bir sektörde deneyim kazanabilir. Sadece sağlık ajansı olarak çalışan bir firmadan alacağınız web sitesi sağlık sektöründe faaliyet gösteriyorsanız sizlere daha verimli bir hizmet sunacaktır.

4. Projenizin Büyüklüğü ve Kapsamı

Bir web tasarım projesi çok küçük olabileceği gibi çok büyük kapsama sahip bir proje de olabilir. Projenizin kapsamı web tasarım fiyatları üzerinden çok önemli bir etkiye sahiptir. Mevcut bir web sitesini güncellemek için ödeyeceğiniz tutar sıfırdan bir web sitesi hizmetinden çok daha düşük maliyetli olacaktır.

Web tasarım projelerinizin kapsamını kademeli olarak da değiştirebilirsiniz. Bu süreçte revizyon talepleriniz ve ilerleyen dönemde yapılacak yeni işlemler projenin niteliğini değiştirebilir. Çok daha büyük projelerde daha yüksek bütçelerle web siteleri yapılır. Bu yüzden profesyonel web tasarım firmaları ayrıntılı bir yazılı sözleşmeyle projenize başlayacaktır.

5. Web Sitenizde Bulunmasını İstediğiniz Özellikler

Web tasarım fiyatlandırması konusunda bilgi alırken web sitenizde olmasını istediğiniz özellikleri de dikkate almalısınız. Web siteniz üzerinde istediğiniz özellikler ne kadar karmaşık ve zaman alıcı olursa maliyeti de artacaktır.

Bazı web siteleri özel çözümler gerektirebilir. Çevrimiçi bir işletme için web tasarım hizmeti verirken ödeme ağları, ürün sayfaları ya da diğer iş ortaklarının yer aldığı entegrasyonlar da yapılması gerekebilir. Özel çözümlere dayalı web siteleri için sizin istekleriniz doğrultusunda bir fiyatlandırma yapılacaktır. Web siteniz için özel araçlar gerekiyorsa bu araçların ücretini de maliyetin içine katmanız gerekiyor.

6. Web Sitesinin Dili ve Dil Sayısı

Web sitenizi hangi dilde istediğiniz de fiyatlar üzerinde etkilidir. Sadece Türkçe bir web sitesi istiyorsanız maliyetler düşük olacaktır. Ancak Türkçeyle birlikte farklı dillerde de web sitesi istiyorsanız bu durumda web tasarım fiyatları değişiklik gösterecektir.

web tasarım fiyatları nasıl belirlenir?7. Web Sitesinin Sayfa Sayısı

Web sitenizde yer alacak sayfa sayısı da çok önemlidir. Web siteniz tek sayfalık ya da birkaç sayfalık olabileceği gibi çok daha fazla sayfa sayısına da sahip olabilir. Web tasarım uzmanları için özellikle kurumsal web sitelerinde her sayfa özenle hazırlanır. Bu yüzden sayfa sayısı arttıkça web sitenizin ihtiyaçları değişeceği için fiyatlar değişebilir.

8. Web Sitenizin Yönetim Paneli

Kumsal Ajans olarak tüm web tasarım çalışmalarımızda Kumsak Panel’i kullanıyoruz. Ancak web tasarım projelerinizde size özel bir yönetim paneli de tasarlayabiliriz. Bu yüzden sizin taleplerinize özel bir yönetim paneli tasarlandığında maliyetler değişecektir. Web sitenize özel bir yönetim paneli istiyorsanız ödemeniz gereken tutar daha fazla olmalıdır.

9. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Desteği

Web tasarım çalışmalarınız yapıldıktan sonra web sitenizin tüm özellikleri arama motorlarıyla tam uyumlu olarak sizlere teslim edilir. Daha sonra web sitenizi arama motorlarında üst sıralara çıkarabilmek için arama motoru optimizasyonu yapmanız gerekiyor. Web tasarım hizmeti aldığınız ajanstan arama motoru optimizasyonu (SEO) desteği de almak istediğinizde daha yüksek bir bütçe ayırmanız gerekiyor.

10. Kullanıcı Deneyimi

Her web sitesinde kullanıcı deneyimi çok önemlidir. Bu yüzden hizmet gösterdiğiniz sektör ve web sitenizin türü kullanıcı deneyimi beklentisinin değişmesine yol açar. Web tasarım fiyatları kullanıcı deneyimi beklentisine göre de değişebilir. Web sitenizde üstün kullanıcı deneyimi sağlanması adına yapılacak çalışmalar da fiyatları değiştirir. Bizler Kumsal Ajans olarak tüm müşterilerimizin web sitelerinde en üst düzey kullanıcı deneyimi sunmaya odaklanıyoruz.

11. Web Tasarım Ajansının Yazılım Teknolojisi

Her web tasarım firması farkı yazılım teknolojisi ile çalışmaktadır. Web tasarım çalışmalarında müşteri ihtiyaçlarına göre HTML, CSS, Java, PHP gibi farklı yazılım dilleri kullanıyoruz. Ayrıca tüm web tasarım çalışmalarımızda özel olarak geliştirilen yazılımlar ile müşteri ihtiyaçlarına cevap veren projeler oluşturuyoruz. Tüm müşterilerimize kolay yönetim paneli vadeden Kumsal Panel kullanımı sunuyoruz. Hazır temalara kurulu web siteleri daha ucuz olsa da ihtiyaçlarınızı karşılamaktan uzak olacaktır.

12.Web Tasarım Hizmeti Sonrası Destek

Web tasarım ajansları tarafından sunulan web sitesi tasarımı hizmeti farklı niteliklerde olur. Bazı ajanslar web sitesini teslim ettikten sonra müşterileri kaderine terk eder. Kaliteli web tasarım hizmeti veren ajansları web tasarım hizmeti sonrası da destek sürecini devam ettirir.

Web tasarım sonrasında alacağınız destek de fiyatlar üzerinde belirleyici olacaktır. Kumsal Ajans olarak tüm müşterilerimize satış sonrası destek ve güncelleme desteği de sunuyoruz.

web tasarım fiyatları nasıl belirlenir?

13. Web Tasarım Ekip Üyesi Sayısı

Bazı web tasarım ajanslarında tek bir kişi sürece dahil olurken bazı web tasarım ajansları da ekip olarak çalışmaları sürdürür. Web tasarım ekip üyesi sayısı arttıkça maliyetler de yükselir. İndirim oralar ekibin deneyimi , kalitesi ve üye sayısıyla yakından ilgilidir.

Kumsal Ajans olarak tüm web tasarım hizmetlerimizde her konuda uzmanlaşan ekip üyeleriyle müşterilerimize destek oluyoruz. Kurumsal web sitesi tasarımları ve kişisel web sitesi tasarımları için hemen bize ulaşabilir ve web tasarım fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım