SEO İçin Web Tasarım Kriterleri: İpucu Dolu Rehber!

SEO İçin Web Tasarım Kriterleri: İpucu Dolu Rehber!

Web Tasarım Oluşturulurken Analiz Süreci

Öncelikle ilgili sektörün ve müşteri istek / taleplerinin yeterli analiz edilmesi gereklidir. Müşterinin istekleri doğrultusunda örnek şablonlar çıkarmak ve müşterinin beğeneceği şablonu kararlaştırdıktan sonra diğer aşama olan sektör araştırmasına geçmek gereklidir. Sektör araştırmasında; müşterinin içerisinde olduğu sektörün yeterli seviyede anlaşılması gerekir ki web dizaynı ve programlaması müşterinin sektörüne hem uygun olmalı hem de kısa sürede o sektördeki hedef kitleye hitap edebilmelidir.

Web Tasarımda Materyal Kullanımı

Müşterinin tarz, istek ve taleplerinin ardından sektör ile alakalı bilgiler de edinildikten sonra web sitesi tasarımı yapılırken kullanılacak materyaller de tespit edilmeli ve gereksiz materyal kullanımından kaçınılmalıdır. Sektör hakkındaki önemli resim ve elementler müşterinin girdiği sektörde göz önüne çıkabilecek içeriklerden seçilmeli ve web tasarım sırasında uygun alanlara yerleştirilmelidir.

Web Tasarımda Renk Uyumluluğu

Renkler son aşama olarak görülse de bu yanlış bir olgudur. Renk uyumluluğu kullanıcının ilgisini çeker ya da iter. Bu nedenle tasarım sırasında veya öncesinde kesinlikle web sitesine, sektöre ve müşteriye uygun renkler belirlenmeli ve tasarım o şekilde başlamalıdır. İlgili sektör kurumsal düzeyde bir tanıtım veya satış ağı ise kesinlikle sade ve temel renkler ile açık tonları tercih edilmelidir. Web dizaynı sırasında ne kadar farklı renk tonları ve yazım stilleri kullanılırsa web sitesinin anlaşılırlığı doğru orantılı olarak bozulabilir. Tabi ki bu olay sadece kurumsal sektörler için geçerlidir.

web tasarımda renk uyumluluğu, dikkat edilmesi gerekenler

Web Tasarımda Font Yapıları ve Renkleri

Genel şablon çıkarıldıktan sonra önemsiz olarak görülen bir diğer konu da yazım stilleri ve renkleridir. Web dizaynındaki ana şablon oluşturulduktan sonra söz konusu fontlar ve renkleri kesinlikle web sitesinin ana renklerine yakın olmamalı tam tersine zıt renklerden seçilmelidir. Kullanışlılık ve uyum açısında hedef kitlenin ilgisi olabildiğince sağlanmalıdır. Bu nedenle karmaşık ve aşırı renkli fontlardan kaçınılmalıdır.

Web Tasarımda Özgünlük

Kaliteli bir web dizaynı için sektörle alakalı en sade ve kesinlikle prestijli bir tasarım oluşturulmalıdır. Sektörlerle ilgili hazır şablonlardan kaçınılmalıdır. Son zamanlarda artan ve hazır web siteleri kurumsal kimliği zedelemektedir. Bu zedeleme aynı zamanda web sitesinin SEO alt yapısını da bozacak gereksiz ve yanlış kodlamalara da sahiptir. Bu alt yapıdaki hatalar hedef kitleye yönelik yapılacak tüm reklam çalışmalarını da olumsuz olarak etkilemektedir. Bu nedenle tasarım kesinlikle özgün yapıda olmalı ve hazır hiçbir materyal tercih edilmemelidir.

web tasarımda özgünlük, dikkat edilmesi gerekenler

Web Tasarımda Tarayıcılarla Uyumluluk

Genel şablon ve gerekli tüm materyaller içeriğe eklendikten sonra kesinlikle tüm popüler web tarayıcılarla test edilmeli hepsinde düzgün bir görünüm elde edilip edilmediği belirlenmelidir. Olası kullanıcıların tercih edebileceği tüm tarayıcılarda net ve düzgün bir görünüm elde edemeyen web siteleri kullanıcı kaybetmeye mahkumdur. Hata kodu veren, hatalı bir dizayn kullanıcıyı kısa süre içerisinde uzaklaştıracaktır.

Web Tasarımın Kurumsal Kimliği Yansıtması

Kurumsal kimlik kesinlikle önemli konulardan biridir. Bu bölümde kendi göz zevkinizi ve isteklerinizi bir kenara bırakmalı ve kurumsallığınızı ön plana çıkarmalısınız. Sektörünüzde ve işinizde ciddi olduğunuzu müşteri ve hedef kitlenize göstermelisiniz. Size özel logolar, banner, antetli kağıtlar ve grafik çalışmalarınızı web sitenize entegre etmeli – ettirmelisiniz. Her zaman aşırılıktan kaçınmalı ve kurumsallığınızı sade ama etkili bir dil ile hem yazılı olarak hem de görsel olarak hedef kitlenize ve olası müşterilerinize göstermelisiniz.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım