B2B Yazılımları Nedir? | Nasıl Kullanılır?

B2B Yazılımları Nedir? | Nasıl Kullanılır?

B2B Business to Business teriminin baş harflerinden meydana geliyor ve bir işletmeden diğer işletmeye yönelik gerçekleştirilen e ticaret faaliyetlerini ifade ediyor. Ülkemizde işletmeler, tedarikçiler, bayiler ve müşteriler B2B yazılımları kullanarak iş süreçlerini anlık olarak takip ediyor ve etkin bir şekilde yönetebiliyor.

B2B yazılımları, B2B sistemiyle çalışan firmaların ihtiyaç duyduğu bir üründür. Özellikle merkezi olarak hizmet veren firmaların ülke çapında ve dünyanın birçok yerinde bayileri ve iş ortakları bulunuyor. Firmaların her bayi ve iş ortağıyla telefon ve mail üzerinden iletişim kurması hem zor yönetilebilir hem de zaman alıcı bir süreçtir.

B2B faaliyetlerinde paydaş olan işletmelerde merkez firma ve bayiler ortak bir platformda B2B yazılımı ile buluşabilir. Yazılımlar sayesinde ürünler, ürün fiyat teklifleri, ürün özellikleri, mevcut stok durumu gibi birçok detay bulunuyor. Ayrıca yazılımlar üzerinden ürün siparişi, sipariş yönetimi gibi birçok işlem karşılıklı görüşmeye gerek duymadan eş zamanlı olarak yapılabiliyor.

B2B yazılımları çok bayili sektörlerde çok önemli bir zorunluluktur. Her sektörde rekabet ortamının artması, ticaret hayatının hızlanmasıyla birlikte bu yazılımlara olan talep artıyor. Müşteri memnuniyetinin sağlanması ve B2B pazarlama süreçlerinde aksamaların en minimuma inmesi adına B2B yazılımları kullanılmaktadır.

B2B yazılımı üretici, toptancı ve satıcılara satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri süreçlerini daha verimli şekilde yönetme fırsatı sağlıyor.

b2b yazılımları nedir nasıl kullanılır

B2B Yazılımlar Neden Gereklidir?

Ticaret faaliyetlerinde dijitalleşmeye olan gerekliliğin artmasıyla birlikte B2B yazılımlarına olan talep her geçen gün artıyor. Ticaret faaliyetleri yürüten işletmeler rekabet ortamında kendilerine yer bulabilmek için e-ticaret faaliyetlerine yatırım yapıyor. E ticaret faaliyetleri için işletmelerin çok güçlü bir alt yapıya ihtiyacı oluyor. Kumsal Ajans olarak işletmenize ve ihtiyaçlarınıza özel B2B yazılımı alt yapıları kuruyoruz.

B2B yazılımları bayilik sistemi ile satış yapan firmaların karmaşık süreçlerini daha nitelikli hale getiriyor. Üretici veya toptancı bir işletme olarak müşterilerden bağımsız perakende mağazaları, perakende zincirler ve distribütörleri için satı, pazarlama, muhasebe gibi tüm süreçleri özel yazılımlarla gerçekleştirebilirsiniz.

B2B yazılımları içinde CRM, sipariş oluşturma, sipariş yönetimi gibi birçok işlem bulunuyor. Ayrıca ihtiyaçlarınıza göre müşteri verileri yönetimi, sipariş yönetimi, ödeme işlemleri, envanter yönetimi gibi tüm işlemler tek bir platform üzerinde birleştiriyor.

İşletmeler B2B çözümler ile siparişleri otomatik hale getirebilir, envanteri yazılım üzerinden kolayca yönetebilir, detaylı bir bilgi tabanı elde edebilir, çalışma saatlerinden tasarruf edebilir. Satış temsilcileri ofise bağımlı kalmadan her yerde ihtiyaç duydukları verilere akıllı telefon ve tabletlerden ulaşabilir.

B2B yazılımları ile hemen sipariş verebilir, satış fırsatlarını yakalayabilir, envanter sevilerini inceleyebilir, hemen mesaj ve mail gönderebilir, müşteri bilgilerine ulaşabilirsiniz. Tüm bu süreçlerin hepsi Kumsal Ajans tarafından tek bir yazılıma ihtiyaçlarınız doğrultusunda entegre ediliyor. Saha satış araçları ve ofis içi araçları B2B yazılımlarıyla bir araya getirilerek müşterilere etkin hizmet vermenizi sağlıyoruz.

B2B Yazılımları Nasıl Kullanılır?

B2B yazılımı kullanımı çok pratiktir. Öncelikle sistemde tüm B2B süreçlerinde yer alan paydaşlara yetki veriliyor. Sistemde satıcı, satış temsilcisi, yönetici ,alıcı gibi birçok kimlikle farklı kullanıcılar yer alıyor. Ana firma tarafından satışa sunulan tüm ürünler yönetim sistemine alınıyor ve ürünler bayilere ve tüm satın alacak iş ortaklarına ulaşıyor.

Yazılım içinde tüm paydaşlar kapsamlı bir inceleme yapabiliyor. Sistem üzerinde ürün ismi, seri numarası, fiyatları, boyutları, stok durumu, ödeme koşulları, ürün resimleri ya da ürün hakkında mevcut kampanyalar görülebiliyor.

B2B yazılımı üzerinden bayi yetkileri kolaylıkla siparişlerini oluşturabiliyor ve ödeme işlemlerini yapabiliyor. Ayrıca alıcı ve satıcı arasındaki bakiye ilişkileri de sistem üzerinde görülebiliyor. B2B yazılımları işletmelere sistem üzerinde kargo takibi, cari hareket incelemesi gibi imlanlar da tanıyor. Ayrıca yazılımlarda akıllı arama desteği sayesinde ürün araması yapılabiliyor. Bayi yazılımlarındaki tüm özellikler tamamen ihtiyaç ve taleplere göre Kumsal Ajans ekibi tarafından oluşturuluyor.

B2B Yazılımında Neler Bulunur?

B2B yazılımına entegrasyonu yapılan tüm unsurlar tamamen talepleriniz doğrultusunda yer alıyor. B2B yazılımında yer alacak farklı menüler şu şekilde sıralanabilir;

  • Ürün Ekleme: Ana bayi olarak bilinen işletme satışını gerçekleştirdiği tüm ürünleri yazılıma kolaylıkla ekleyebilir. Ürünlerin bilgisi, fiyatları, görselleri, ürün kampanyaları, stok durumu gibi tüm detaylar anlık olarak yönetilebilir.
  • Sipariş Oluşturma: Bayi olarak sistemde kayıtlı olan firmalar B2B yazılımları üzerinde istedikleri ürünü inceleyebilir. Ürün fiyatlarını, stok durumu, ürün görsellerini ve ürün fiyatlarını görebilir. İstediği ürünle ilgili tek bir tıkla sistemden sipariş oluşturabilir.
  • Ödeme Entegrasyonu: B2B yazılımlarında talepleriniz üzerine ödeme entegrasyonu da sağlıyoruz. Böylece sistem üzerinden verilen siparişlerin ödemeleri güvenli bir şekilde yapılabiliyor.
  • Muhasebe: Hem ana bayi hem de bayiler yazılım üzerinde satın aldığı ürünleri, belirli dönemdeki finansal durumunu, işletmeler arasındaki bakiye durumu ve finansal geçmişi takip edebilirler.
  • Sipariş ve Kargo Takibi: Bayiler sistem üzerinden oluşturdukları siparişlerin takibini gerçekleştirebilirler. Sistem üzerinden kargo entegrasyonu yapılarak kargo takibi de yapılabiliyor.
  • Stok Takibi: Hem satıcı hem de alıcı işletmeler B2B yazılımı üzerinden stok takibi yapabiliyor. Ayrıca etkili envanter yönetimi ile tüm stoklar anlık olarak güncellenebilir.
  • Veri Yönetimi ve Raporlama: B2B yazılımları üzerinden veri yönetimi ve raporlama işlemleri de yapılabiliyor. Böylece veri yönetimi ve raporlama işe hem sadık müşteriler yaratabilir hem de yeni müşteriler kazanabilirsiniz. Mevcut müşterilerinizin ihtiyaçlarını belirleyerek satış faaliyetlerinizi daha nitelikli şekilde optimize edebilirsiniz.

B2B yazılımında bulunan tüm entegrasyonlar tamamen sizin taleplerinize, sektörünüze ve şirket ihtiyaçlarınıza göre gerçekleştiriliyor. Şirketinize özel B2B yazılımları için Kumsal Ajans ekibi ile çalışabilirsiniz.

b2b yazılımları nedir nasıl kullanılır

B2B Yazılımı Avantajları Nelerdir?

B2B yazılımı günümüzde işletmeler için bir lüksten çok ihtiyaçtır. Verimli çalışma ortamı, doğru muhasebe, kusursuz satış pazarlama sistemi ve yüksek karlılık için B2B yazılımı her işletme için geçerlidir.

B2B yazılımı avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Satıcı firma tüm ürünlerini tek bir merkez üzerinden potansiyel alıcılarla paylaşabilir.
  • B2B işletmesi çıkan yeni ürünlerini sistem üzerinden kolayca tanıtabilir.
  • Ürünlere ait stok kontrolü ve bayilerin stok adetleri anlık olarak yönetilebilir.
  • Alıcı firmalar pratik bir şekilde ürün arayabilir ve stoklarında olmayan ürünleri tek bir tıkla talep edebilirler.
  • Ürünler ait taksit ve ödeme seçenekleri görülebilir ve tüm kampanyalar takip edilebilir.
  • Sistem üzerinde aranan bir ürün stokta olmaması durumunda alıcıya aynı işlevi sağlayacak diğer ürünler de teklif edilebilir.
  • Dönemsel ve satıcıya özel kampanyalar B2B yazılımları sayesinde kolayca oluşturulabilir.
  • Satıcı firma alıcı firmalara özel promosyonlar oluşturabilir ve belirli dönemlerde özel ödüller oluşturabilir.
  • B2B yazılımları kullanıcı deneyimi yüksek ara yüzleri sayesinde herkes tarafından sorunsuz olarak kullanılabilir.
  • B2B yazılımlarında alıcı ve satıcılar arasında anlık olarak kolayca iletişim kurulabilir.

B2B Yazılımı Fiyatları

B2B yazılımı fiyatları tamamen projeye özel değişiklik gösterir. Kumsal Ajans olarak hazır B2B yazılımlarını kullanmıyoruz. Sizin tüm satış ve pazarlama süreçlerinizde kurumsal ihtiyaçlarınızı karşılayacak özel yazılımlar üretiyoruz. Bu yüzden yapacağımız toplantı sonrasında hedef ve çalışma sisteminize yönelik B2B yazılımı fiyat teklifi oluşturuyoruz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım