B2C Yazılımları: Tüketici İlişkileri ve Entegrasyon

B2C Yazılımları: Tüketici İlişkileri ve Entegrasyon

B2C Nedir?

E-ticaret uygulamaları içinde belki de en yaygın ve en çok bilineni B2C (Firmadan müşteriye e-ticaret) sistemidir. B2C portal, karşımıza daha çok internet üzerinden yapılan satışlarda web portalları ve sanal mağazalar işbirliğiyle çıkmaktadır.

Genel olarak ise ,ticari kurum ve işletmelerin kendi web sitelerinden satış yapabilmelerini sağlayan tüm işlemler B2C kapsamına girmektedir. Bu sistem içinde müşteriler ihtiyacı oldukları ürünleri ve hizmetleri firmanın web sitesinden ya da firmanın ürün ve hizmet verdiği ve başka firma ve kurumların ürünlerinin de pazarlanabildiği web portalları veya sanal mağazalardan da sipariş edebilirler.

b2c nedir, b2c entegrasyonu nasıl yapılır

Müşteri siparişlerle birlikte, ödeme işlemi için kredi kartı bilgilerini de elektronik ortamla birlikte web sitesine gönderir. Bu söz konusu işlem VPOS denilen, internet üzerinden kredi kartlı alışveriş yapma olanağı sağlayan yeterince güvenilir ve gizlilik sistemleri çok fazla gelişmiş bir ödeme işlemiyle yapılır. VPOS sistemi, diğer alışverişlerde de çokça kullandığımız POS cihazlarının internete uygun hale getirilmiş biçimidir. VPOS, bankalar vesilesiyle işleyen bir sistem olduğundan, satıcı firma veya işletmeler bu tür ödemeler için VPOS olanağı sağlayan bir bankayla e-ticaret sözleşmesi imzalaması gerekmektedir. Ülkemizde birden fazla banka bu olanağı firma ve işletmelere sunmaktadır. Bundan başka firmanın seçimine göre EFT, havale ya da teslimle ödeme imkanı bulunmaktadır.

B2C pazarında bulunan bu sipariş ve ödeme sistemi perakende piyasasında iş yapan firmalar veya işletmeler için oldukça büyük bir menfaat sağlayan bir e-ticaret sistemidir

B2C Entegrasyonu Yöntemi ile E-Ticaret Yapmanın Avantajları

  • Günün her saati sipariş alabilme olanağı.
  • Müşteriye doğrudan doğruya ulaşabilme olanağı
  • Web sitesindeki geri bildirim sistemiyle müşteri istek ve taleplerini yakından görebilme imkanı
  • Yerel pazarla yetinmeyip, diğer başka şehirlerdeki ve yurtdışındaki pazarlara da ulaşılabilme, rekabet gücü elde edebilme. Büyük firmaların sahip olduğu ihracat olanaklarından küçük firmaların da yararlanabilme imkanı
  • Pazarlama faaliyetleri için gereken araç, personel ve zaman maliyetlerini en aza indirebilme ve böylece etkin tasarruf sağlayabilme olanağı.
  • Müşteri yönünden alışverişte özellikle zaman, mekan gibi zorunlulukların ortadan kalkması ve ayrıca alışveriş sürecinin kolayca tamamlanması.
  • B2C e-ticaret sayesinde bu avantajları yakalamanın yolu ise, aşağıda sayacağımız şu önemli husulardan geçmektedir
  • B2C e-ticaret uygulamalarında profesyonel düşünce en önemli temalardandır. Teknolojiyi takip etmek ve profesyonel bilişim,yazılım firmalarıyla çalışma temelde ihmal edilmemesi gereken konulardır.
  • Müşteri güveni ve bağlılığı için, alınan siparişleri belirlediğiniz zaman içinde müşteriye ulaştırmanız şarttır.


Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım