B2C Yazılımları Nedir? | Avantajları | Kullanım Alanları

B2C Yazılımları Nedir? | Avantajları | Kullanım Alanları

B2C İngilizce açılımı Business to Consumer olarak yani “Firmadan Tüketiciye” yönelik yürütülen e ticaret faaliyetlerini kapsıyor. Şirketlerin tüketicilere yönelik yürüttükleri ticari faaliyetlerinin tamamı B2C süreçleri içine giriyor. Nitelikli ticaret faaliyetleri yürütmek isteyen işletmeler B2C yazılımları ile daha nitelikli bir pazarlama kanalı oluşturabilirler.

B2C yazılımlar ürün ya da hizmet pazarlaması gerçekleştiren bir işletme ile son tüketici arasında ticari işlemleri kapsayan yazılım projeleridir. İşletmeler kurumsal web sitesi, mobil uygulama gibi tüm e ticaret kanallarıyla B2C yazılımları sayesinde ticari faaliyetlerini gerçekleştirir. B2C yazılımları farklı bir deyişle e ticaret yazılımları olarak da nitelendirilebilir.

Bir işletmenin kendi web sitesi ya da mobil kanalları üzerinden satış yapmasını sağlayan tüm hizmet süreçleri B2C yazılımının konusudur. Yazılımda müşteriler ihtiyaç duydukları ürün ya da hizmetleri işletmenin kendi web sitesinden veya başka kanallar üzerinden pazarladığı web portalları ve sanal mağazalar üzerinden sipariş verebilir.

Son tüketiciler işletmenin e ticaret sitesi üzerinden oluşturduğu siparişe yönelik ödeme işlemini kredi kartı veya farklı kanallarla yapabilir. Yani B2C yazılımları içinde güvenilir ödeme entegrasyonları da sağlanır. Satış ve pazarlamada rekabet ortamı her geçen gün arttığı için hem orta ölçekli hem de küçük ölçekli işletmeler tüketici kitlesine ulaşabilmek için e-ticaret yazılımlarına ve kurumsal B2C yazılımlarına ihtiyaç duyar.

b2c yazılımları nedir avantajları kullanım alanları

B2C Yazılımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

B2C yazılımı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle bir B2C yazılımı 7 gün 24 saat faaliyette olmalıdır. Yani fiziksel bir mağaza olmadığı için tüketici kitlesi web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden kesintisiz olarak satın alma işlemleri yapabilirler.

B2C yazılımında dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle sıralanabilir;

  • B2C Yazılımı SEO Uyumlu Olmalıdır: B2C yazılımı kapsamında kuruma ait web sitesi arama motorları ile uyumlu olmalıdır. Kumsal Ajans olarak tüm yazılımlarımızda SEO uyumlu projeler üretiyoruz.
  • Ödeme Yöntemi Seçenekleri Sunmalıdır: B2C yazılımı içinde farklı ödeme yöntemlerinin olması gerekir. Müşterilere farklı ödeme yöntemleri sunarsanız daha fazla satış yapabilirsiniz. Bankalara ait sanal POS, havale seçeneği, kapıda ödeme seçeneği gibi ödeme yöntemi seçenekleri yazılım içinde bulunmalıdır.
  • Gelişmiş Tasarıma Sahip Olmalıdır: B2C yazılımlarında gelişmiş tasarım olanaklarının olması çok önemlidir. Kullanıcı deneyimi yüksek, ürüne ulaşma ve satın alma deneyimini kolaylaştıran, sektöre uygun en son yazılım dilleriyle geliştirilmiş tasarımlar olmalıdır.
  • Sosyal Medya Entegrasyonları Bulunmalıdır: E ticaret faaliyetlerinde sosyal medya pazarlaması çok önemli bir kanaldır. B2C yazılımları geliştirirken sosyal medya entegrasyonlarının olması gereklidir. Böylece web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya hesapları birbirine bağlanarak daha fazla müşteri trafiği çekilebilir.
  • Kargo Yönetimi ve Takip Modülü: B2C yazılımlarında kargo yönetimi ve takip modülü de olmalıdır. Alınan siparişlerde sorun yaşanmaması adına alt yapıda kargo yönetim platformu da olmalıdır. Böylece hem sipariş verenler hem de sizler kargo takibi yapabilirsiniz. Ayrıca kargo süreçleri daha kısa zaman alır.
  • Envanter ve Ürün Yönetimi: B2C yazılımları içinde ürün ve envanter yönetimi pratik olmalıdır. Ara yüzde envanter bilgileri tutulmalı ve çok fazla ürün kolayca takip edilebilmelidir. Özellikle ziyaretçi sayısı ve ürün sayısı arttığında envanter ve ürün yönetimi çalışma performansını önemli oranda arttıracaktır.
  • Müşteri Destek Hizmeti: Kurumsal ihtiyaçlarınıza özel geliştirilen B2C yazılımında destek hizmetleri de olmalıdır. Kumsal Ajans olarak B2C yazılımınızla ilgili personel eğitimi ve satış sonrası sorunlarda her zaman aktif destek sağlıyoruz.
  • Blog Yönetimi ve Mail Entegrasyonu: E ticaret siteniz üzerinde sosyal medya entegrasyhonu dışında blog yönetimi ve mail entegrasyonu da bulunmalıdır. Böylece satış öncesi ve satış sonrası süreçte potansiyel müşterilerinizle mail üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Yeniden pazarlama faaliyetleri ve yeni ürünler ile kampanyaların duyurulması açısından çok kolaydır. Blog yönetimi sayesinde kaliteli içerikler oluşturarak organik trafik seçebilir ve yeni müşteriler çekebilirsiniz.
  • Etkin Raporlama: B2C yazılımları için veri yönetimi çok önemlidir. Müşteri deneyimleri ve geri dönüşleri analiz edebilmek ve işleyebilmek için gerekli tüm entegrasyonlar bulunmalıdır. Web sitenizin trafik, satış gibi tüm süreçlerine yönelik rapor alabilirsiniz.

B2C Yazılımı Avantajları Nelerdir?

B2C yazılımı hem küçük ölçekli hem de büyük işletmeler için çok gerekli bir faaliyettir. B2C yazılımları avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • İşletme pazarlama kanalları üzerinden günün her saati sipariş alabilir.
  • Müşteri ve işletme arasında doğrudan ulaşılabilir.
  • Web sitesinde yer alan geri bildirim sistemleriyle müşterilerin istek ve talepleri güncel olarak takip edilebilir.
  • Başka şehirlerde ve yabancı ülkelerdeki pazarlara ulaşarak rekabet gücü elde edebilirsiniz. Küçük işletmeler dahi büyük işletmelerin pazarlama olanaklarından yararlanabilir.
  • Pazarlama faaliyetleri için araç, personel ve zaman maliyetleri minimum seviyeye inebilir.
  • Müşterileri alışveriş deneyiminde zaman ve mekan gibi zorunluluklardan kurtulabilir. Alışveriş süreci kolayca tamamlanabilir.

B2C yazılımlarında profesyonel düşünmeniz gerekiyor. Deneyimli yazılım firmalarıyla çalışmanız gerekiyor. Müşterinin güvenmesi ve müşteri bağlılığı oluşması için aldığınız siparişleri en kısa sürede müşterilerinize ulaştırmanız gerekiyor. Bunun için de son teknoloji ve profesyonel bir B2C yazılımına ihtiyacınız var.

B2C Yazılımlarının E Ticaret Faaliyetlerine Katkıları Nelerdir?

E ticaret faaliyetleri dünyada olduğu gibi ülkemizde de pazarlama ezberlerini bozuyor. Artık küçük işletmeler dahi e ticaret faaliyetleri sayesinde dünyanın öbür ucundaki müşteriye ulaşabiliyor ve çok büyük firmalarla dahi rekabet edebilir hale geliyor. E ticaret faaliyetleri e ticaret web siteleri, mobil uygulamalar ve sosyal medya kanalları gibi farklı alanlar üzerinden yürütülüyor.

E ticaret faaliyetlerinde müşterilerin kolayca alışveriş yapabilmesi, sitede kolayca dolaşabilmesi, güvenli bir şekilde ödeme yapabilmesi ve satın alma işlemini pratik bir şekilde gerçekleştirmesi çok önemlidir. Bunun için de işletmeler B2C yazılımı çözümlerine başvuruyorlar.

B2C yazılımları satın alınırken yapılan en büyük hata hazır paketlerin satın alınmasıdır. Kumsal Ajans ekibi olarak her markaya özel, kurumsal çözümler sunan B2C yazılımları geliştiriyoruz. Böylece direkt olarak hedeflerinizle, vizyon ve misyonunuzla, müşteri kitlenizin ihtiyaçlarıyla ilişkili yazılımlar üretiyoruz.

B2C yazılımlarımızın tamamı değişen ihtiyaçlarınıza göre de ekibimiz tarafından optimize edilebiliyor.

B2C Yazılımı Kullanım Alanları Nelerdir?

B2C yazılımı kullanım alanları çok geniştir. Her türlü sektörden ürün ve hizmet pazarlama faaliyeti gösteren firmalar e ticaret faaliyetlerinde B2C yazılımına ihtiyaç duyarlar. Fiziksel olarak pazarlama faaliyeti gösteren her işletme e ticaret faaliyetlerine yönelik dijital pazarlama yatırımı yapmaya karar verdiğinde B2C yazılımı tercih edebilir.

Kumsal Ajans olarak hazır yazılımlar yerine kurumsal ihtiyaçlara cevap veren B2C yazılımları sunuyoruz. Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler sektörü ne olursa olsun B2C yazılımı çözümlerimizden faydalanabilirler.

B2C Yazılımı Fiyatları

B2C yazılımı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için iletişim kanallarımız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Kumsal Ajans olarak hazır yazılım satışını verimli bulmadığımız için kurumsal ihtiyaçlara özel sıfırdan yazılım oluşturuyoruz.

E ticaret faaliyetlerinizde satışlarınızı arttıracak, potansiyel müşterilerinize direkt olarak ulaşmanızı sağlayacak kurumsal ihtiyaçlarınıza özel B2C yazılımları için ekibimizden destek alabilirsiniz. Hemen tanışalım ve B2C yazımı fiyat teklifi oluşturarak sizlere sunalım.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım