Çağrı Merkezi Yönetimi Yazılımları: İşlevleri ve Faydaları

Çağrı Merkezi Yönetimi Yazılımları: İşlevleri ve Faydaları

Her sektörde rekabet ortamının artması ve potansiyel müşterilere mekandan bağımsız olarak ulaşabilme olanaklarının gelişmesi gibi birçok neden işletmeleri kurumsallaşmaya ve bazı hizmetleri sunmaya zorunlu hale getiriyor. Bir işletme için müşteri hizmetleri departmanı hayati öneme sahip bir çalışma alanıdır. Çağrı merkezi departmanı da burada devreye giriyor. Çağrı merkezi yönetimi yazılımları işletmelerin müşterileriyle tüm görüşmelerini yönetebilmesini sağlıyor.

Çağrı merkezi departmanı bir işletmede müşteri memnuniyetini sağlama, ürün tanıtımı ve satışı yapma, satış sonrası destek verme gibi birçok konuda işlev sunuyor. İşletmenizin ticari faaliyetlerinin tamamında profesyonel çağrı merkezi yönetimi devreye giriyor. Çağrı merkezi görüşmelerinizi ve personellerinizin performansını profesyonel şekilde yönetebilmeniz için işletmenize özel yazılım çözümleri Kumsal Ajans’ta sizleri bekliyor.

Çağrı merkezi yönetimi yazılımları genel olarak şöyle çalışır;

  • IP alt yapısı ile çağrı merkezi görüşmeleri farklı lokasyonlarda mekandan bağımsız yürütülebilir. Bu işletme maliyetini düşürür.
  • En az sayıda personelle en profesyonel çağrı merkezi desteğini sunabilirsiniz.
  • Esnek çağrı dağıtımı ve ses isleme uygulamaları ile müşteriler çok daha kısa süre bekler.
  • İşletmenizin satış, müşteri memnuniyeti takibi, müşteri bilgilendirmeleri, randevuların takibi, iş takibi, kampanyaların duyurulması ve anket çalışması gibi birçok konu için dış aramalar yapılabilir.
  • Sistemdeki tüm görüşme deneyimleri artı bir donanım olmadan kayıt altına alınabilir ve mevcut kayıtlar kolaylıkla tekrar dinlenebilir.
  • CRM sistemleriyle entegre çalışan çağrı merkezi yönetimi yazılımları her teması kayıt altına alarak müşterilere daha hızlı, tutarlı ve kurumsal hizmet sunmanızı sağlıyor.

çağrı merkezi yönetimi yazılımları nedir ne i̇şe yarar

Çağrı Merkezi Yönetimi Yazılımları Neden Önemlidir?

Çağrı merkezi yönetimini profesyonel şekilde yürüten işletmeler rakiplerine göre çok daha ön plana çıkabiliyor. Müşteri deneyiminin kusursuz hale getirilmesi için çağrı merkezi yazılımları devreye giriyor. İşletmenizde çağrı merkezi yönetimi ne kadar profesyonel olursa kurumsallığınız o oranda yüksek olur.

İşletmelerin dijitalleşmeyle birlikte ticari faaliyetlerinde veri çok önemli bir konumda. Çağrı merkezi ile mevcut müşterileriniz ve potansiyel müşterilerinizle yaptığınız tüm görüşmelerden elde ettiğiniz verileri sistemde saklayabilirsiniz. Böylece müşteri ihtiyaçlarını belirleyebilir ve müşterilerinize en kusursuz deneyimi yaşatabilirsiniz.

Çağrı merkezi yönetimi yazılımları satışlarınızı arttırmanızda da çok etkilidir. Günümüzde birçok firmanın en önemli satış kanalları arasında telefon görüşmeleri yer alıyor. Bunun için de nitelikli ve deneyimli çağrı merkezi personelleri ile profesyonel bir yazılıma ihtiyacınız var.

Kumsal Ajans sektörünüze özel kurumsal çağrı merkezi yönetimi yazılımı çözümleri sunuyor.

Çağrı Merkezi Yazılımı Nasıl Çalışır?

Çağrı merkezi yazılımları kurumsal ihtiyaçlarınıza özel olarak tasarlanır. Genellikle birbirine benzeyen modüllere ve özelliklere sahip olurlar. Görüşme başladığı andan itibaren bitene kadar yazılımın birçok özelliği ve avantajından yararlanabilirsiniz.

Çağrı merkezi yönetimi yazılımı özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Müşterileriniz çağrıya bağlanırken sizin seçtiğiniz müzik ve anonsları dinleyebilirler.
  • Aktif görüşmeleri istediğiniz zaman dinleyebilir, aktif görüşmelere katılabilir ve geçmiş çağrı kayıtlarına tek bir tuşla ulaşabilirsiniz.
  • Müşteri temsilcilerinin anlık durumlarını takip edebilirsiniz. Müşteri temsilcilerinin performans değerlendirmelerini gerçekleştirebilir ve belirli dönemlere ait raporlar alabilirsiniz.
  • Görüşme sırasında anlık kuyruk yönetimi gerçekleştirebilirsiniz. Çağrı sırasını değiştirme, gerideki çağrıyı öne alma, çağrıya istenen kişiyi atama gibi fonksiyonlar vardır.
  • Personellerin yetkilerini sınırlandırabilir ve yetki sınırları içinde herkesin belirli verilere ulaşabilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Gelen çağrıları personellere yeteneklerine ve çalışma alanına göre yönlendirebilirsiniz.
  • Gelen çağrılar ile ilgili numara bazı olarak listeler oluşturabilirsiniz. Böylece istenmeyen çağrıları engelleyebilir ve yönlendirebilirsiniz.
  • Google Drive entegrasyonu sayesinde tüm verileriniz silinse de istenen süre boyunca sistemde saklanır. Böylece geçmişe dönük verilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Çağrı Merkezi Yazılımı Avantajları Nelerdir?

Çağrı merkezi yönetimi yazılımları işletmelerin operasyonel yeteneklerini arttırır ve profesyonel bir çağrı merkezi yönetimi imkanı sağlar.

Çağrı merkezi yazılımı avantajları şöyledir;

  • Çağrı merkezi yazılımları ile müşteri ilişkileri güçlenir. Sadık, mutlu olan, ürünlerinizi satın alma eğiliminde, işletmenizle iş birliğine istekli müşteri kazanmanızı sağlar. Müşteri hizmetleri stratejinizi destekleyecek tüm esnek özellikleri bulabilirsiniz.
  • Sistem arayan müşteriden gerekli bazı bilgileri alarak müşteriye en uygun operatör bağlanır. Sistemde dairesel, kişisel, VIP, sıralı, puanlı, random, dengeli gibi farklı dağıtım senaryolarını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Esnek çağrı dağıtımı müşterilerin bekleme süresini en aza indirir.
  • Bekleme sırasında kaydettiğiniz bekleme mesajları ve belirlediğiniz müzikler sayesinde müşterilerin bekleme konforu en üst seviyeye çıkarılır.
  • Ses tanıma ve işleme teknolojilerini destekleyen özelliğiyle müşterileriniz standart işlemleri telefondan tuşlama ile yapabilir. Böylece çağrı merkezi personellerinizin iş yükü azalır.
  • Kullanıcı dostu tasarım sayesinde çağrı anında operatörler önlerindeki ekranlarda kolaylıkla tüm işlemleri yapabiliyorlar. Çağrı merkezi yönetimi yazılımı birçok özelliği en az sayıda ekranda bir araya getiriyor.
  • Müşteri temsilcileri arayan kişilerin numara bilgisine de ulaşabilir.
  • Bilgisayar ekranındaki ara yüzde sisteme giriş ve çıkış yapma şansınız bulunuyor.
  • Mola ve temsilci performanslarını kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.
  • Gelişmiş çağrı dağıtım özelliği ile sınırsız sayıda çağrı kuyruğunda çağrı akışı sorunsuz ve hızlı şekilde yönetilebilir.
  • Çağrıları personellerin yeteneklerine göre dağıtabilir ve özel müşterilerinize en hızlı şekilde bireysel müşteri temsilcisi atayabilirsiniz.
  • Kuyrukta bekleyen müşterilere tahmini bekleme süresi söyleme, operatörlere otomatik cevap verme, kuyruktaki sırasını söyleme gibi özellikler bulunuyor.
  • Operatör performansını anlık olarak zamana ve mekana bağlı olmadan izleyebilirsiniz.
  • Operatörlerin tüm hareketlerini ve faaliyetlerini kolaylıkla takip edebilir ve gerekli gördüğünüz anda hemen müdahale ederek ayrıntılı raporlamalar gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi Çağrı Merkezi Yönetimi Yazılımını Tercih Etmeliyim?

İşletmeler kurumsallaşma yolunda en etkin çağrı merkezi yönetimi sistemini kurmalıdır. Bu yüzden de işletmenize özel yazılımlar tercih etmeniz gerekiyor. Genellikle birçok firma hazır çağrı merkezi yazılımları seçme hatasını yapıyor. Unutulmamalıdır her sektörün ve işletmenin dinamikleri farklıdır. Bu yüzden çağrı merkezi yazılımı seçerken mutlaka işletmenizin kurumsal ihtiyaçlarına göre hareket etmelisiniz. Çağrı merkezi personellerinin ihtiyacı olan modüller ve özellikler sisteme en verimli şekilde yerleştirilmelidir.

Kumsal Ajans’la çalışırsanız öncelikle ihtiyaçlarınızı belirliyor ve size özel çözümler sunan çağrı merkezi yönetimi yazılımları geliştiriyoruz.

çağrı merkezi yönetimi yazılımları nedir ne i̇şe yarar

Çağrı Merkezi Yönetimi Yazılımlarının Ciroya Etkisi

Çağrı merkezi yönetimi yazılımları sadece müşteriler tarafından yapılan aramaları karşılama özelliği sağlamıyor. Aynı zamanda önceden belirlediğiniz yöntem ve listelere göre dış aramalar yapabiliyorsunuz. Dış aramalarla iş takibi, satış, müşteri memnuniyet takibi, müşteri bilgilendirme, randevu takibi ve anket çalışması gibi birçok işlem yapabiliyorsunuz.

Dış aramalar yaparak müşterilerinizin değişen beklentilerini öğrenebilir ve satış stratejilerinizi buna göre dinamik hale getirebilirsiniz. Bu sayede daha fazla ürün satabilir, daha sadık müşteriler yaratabilir ve sizinle çalışmaya istekli müşterilere sahip olabilirsiniz. Çağrı merkezi yönetimi yazılımları direkt olarak satış stratejilerinize ve müşteri memnuniyetine etki ettiği için cironuzun büyük oranda arttıracaktır.

Çağrı Merkezi Yazılımı Fiyatları

Çağrı merkezi yazılımı fiyatları; sistemin programlama dili, teknik özellikleri, içinde yer alan modüller gibi birçok unsura göre değişiklik gösterir. Ekibimiz size özel bir çağrı merkezi yazılımı geliştirdiği için öncelikle ihtiyaç analizi yapıyoruz.

Kumsal Ajans ile tanıştıktan sonra çağrı merkezi yazılımı fiyat bilgisi alabilirsiniz ve müşteri memnuniyetini en üst noktaya taşıyacak bir çağrı merkezi yönetim sistemine kavuşabilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım