CRM Yazılımları Nedir? | Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

CRM Yazılımları Nedir? | Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

CRM, işletmelerin müşterileri ile gerçekleştirdikleri tüm etkileşimlerin kayıt altına alınmasıyla elde edilen verileri kullanarak ticari ilişkilerin daha güçlü hale gelmesini ve kazanç oranının artmasını sağlayan strateji, teknoloji ve tüm faaliyetlerdir. Türkçede “Müşteri İlişkileri Yönetimi” olarak da nitelendirilebilir. Bu kavram bilgi teknolojileri odaklı olarak anlaşılabilir.

Başarılı bir CRM yazılımı markanızın kurumsal bir anlayışa kavuşmasında çok önemlidir. Günümüzde yapılan pazarlama faaliyetlerinde müşteri odaklı satış yapma ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutma önemlidir. Bunu da uzun süreli müşteri ilişkileri ve müşteri sadakati ile yapabilirsiniz. Müşteri bağlılığını sağlayabilmek için gerekli olan verileri profesyonel bir bakış açısıyla optimize etmeniz gerekecektir.

İşletmeniz için CRM yazılım ve projelerinizde kişisel ihtiyaçlarınıza cevap veriyoruz. Ancak markanızın geleceği için CRM terimini salt bir yazılım ürünü olarak görmemelisiniz. Teknolojiyi kullanarak markanızı ileriye taşıyacağınız birçok sağlam veriyi anlamlandırabilir ve elinizde tutabilirsiniz.

İşletmelerin CRM başarısı için danışmanlık görevi sisteme geçişte çok önemlidir. Bu konuda Kumsal Ajans ekibi sizlere tüm alt yapısı ve profesyonelliğiyle destek olacaktır. Bu projeyi aktif bir şekilde yürütebilmeniz adına CRM felsefesini yürütebilmeniz adına da sizlere destek olacağız.

CRM Ne İşe Yarar, Neden Önemlidir?

CRM sistemi işletmelerin müşterileriyle gerçekleştirdikleri tüm işlemleri kayıt altına almasını sağlamaktadır. Markanıza özel bir CRM çözümü ile müşterilerinizle kurduğunuz ilk irtibattan satış sonrası desteğe kadar tüm ilişkileri takip edebilirsiniz.

İşletmenizde yönetici olarak görev yapan personelleri bu sistem sayesinde satış organizasyonlarınızı tek bir sistem üzerinden başarılı bir şekilde yönetebilir. Burada satış ekipleriniz teklifler hazırlayabilir, siparişlerini durumunu takip edebilir, daha önceki satışlar incelenebilir ve istedikleri zaman müşterilerle ilgili tüm verilere erişim sağlayabilirler.

Müşterilerinizle gerçekleştirilen çok sayıda mail ve excel dosyaları ya da elle yazılan notlar bilgiye ulaşmanızı zorlaştıracaktır. CRM sayesinde tüm bilgileri düzenli bir şekilde kayıt altına alabilirsiniz. Ayrıca sistem üzerinde tüm personeller yetkili olduğu ve gerekli olan bilgilere anlık olarak erişim sağlayabilir.

Bir müşteriniz işletmenizle iletişime geçtiğinde personelinizin bilgisi olmasa dahi ekrandan kayıtlara ulaşarak profesyonel hizmet anlayışınızı sürdürebilir. Ayrıca müşteri talepleri sisteme kayıt edilerek tüm personellerin görmesi sağlanabilir. CRM sistemi sayesinde tüm ekipleriniz müşteriyle konuşulan konular hakkında bilgi sahibi olabilir. İşletmenizin iş akışının hızlanması ve verimli çalışabilmek için markanızın ihtiyaçlarına özel bir CRM sistemine sahip olmanız çok önemlidir.

crm nedir ne i̇şe yarar kullanım alanları

CRM Sistemi Kimler İçin Uygundur?

CRM sistemleri satış işlemi yapan her ekip için gerekli olan bir yazılımdır. Ancak bu yazılımları salt satış ekipleri ile bağdaştırmak yanlış olacaktır. Günümüzde bir işletmede pazarlama, ticaret ya da hizmet birimleri için de bu sistemler çok önemlidir.

CRM sistemleri düzenli olarak müşteri verileri toplayan, topladığı verileri analiz eden ve elde ettiği sonuçlara göre müşteri ilişkilerini konumlandıran işletmeler için gereklidir. Tüm çalışanlarının müşterileriyle iletişim halindeyken onları tanıdığını ve değer verdiğini göstermek isteyen işletmeler için bu sistem önemlidir.

Özellikle satış sürecinde iş performansını en üst seviyeye çıkarmak isteyenler için CRM yazılım çözümleri işlevseldir. Elde ettiğiniz veriler ile birlikte yeni ürünlerinizin doğru bir zaman dilimi içinde müşterilerinize etkili şekilde ulaştırabilir ve en doğru fiyat teklifini sağlayabilirsiniz.

Hizmet ekiplerinde sorun istemeyen işletmeler için CRM sistemleri bulunmaz bir nimettir. Bu sistemler sayesinde hizmet ekiplerinin yaşadığı sorunlar hızlıca çözülebilir. Ayrıca tasarım ekipleriniz bu veriler sayesinde müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılayacak ürün ve hizmetler sunmaya başlayabilir.

CRM Sistemi Avantajları Nelerdir?

CRM yazılımları geçmiş yıllarda çok yüksek maliyetlere sahip olması, eğitimlerinin uzun ve çok karışık olması sebebiyle büyük kurumsal firmalar tarafından kullanılıyordu. Günümüzde bulut teknolojilerde yaşanan gelişmeler sayesinde küçük ve orta ölçekli işletmeler için de birçok avantaj sağlamaktadır.

CRM sistemi avantajları şu şekildedir;

  • Bu sistem sayesinde müşterilerinizle ilgili tüm verileri zamandan ve emekten maliyetle kayıt altına alabilirsiniz.
  • Müşterileriniz hakkında tüm bilgilere tek bir tıkla sistem üzerinden personelleriniz kolayca erişebilir.
  • Bir müşterinizle ilgili geçmiş tüm satış bilgileri ve ödemeler gibi konularda ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetler hakkında bilgi sahibi olarak yeni satış yapabileceğiniz ürün ve hizmetlere karar verebilirsiniz.
  • Bulut tabanlı bir CRM sistemi tercih ederseniz alt yapı, bakım ile kurulum konusundaki masrafları ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu sistemler internet bağlantısı olan her yerden çalışabilmenizi sağlar.
  • Ofise bağımlı olmadan veri girişi yapabilir ve kurum içi haberleşmeleri pratik bir şekilde sağlayabilirsiniz.
  • Satış personellerinin faaliyetleri koordineli bir şekilde yürütülebilir. Böylece eksiksiz ve profesyonel bir satış yönetimi gerçekleştirilebilir.
  • Otomatik veri girişi özelliği zamandan tasarruf edilmesinde etkilidir.
  • Kararların hızlı bir şekilde alınmasını ve iş enerjisinin büyük bir bölümünün müşterilere satış yapmaya odaklanmasını sağlar.
  • Müşteriler için teklif hazırlama ve hazırlanan tekliflere yönelik takibi kolay hale getirir.
  • Satış ekibinin performansı tek bir tıkla ölçülebilir.
  • Çok satan ürünleri ve yoğun talep gören hizmetleri anlık olarak takip etmeyi kolaylaştırır.
  • Müşterilerin kategorize edilebilmesini sağlar ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarır.

CRM Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

CRM çözümleri genellikle işletmeler için benzerlik göstermektedir. Firmaların CRM seçerken yapacakları hatalardan biri hazır sistemleri kullanmaya karar vermek olacaktır. Bir şirket en yüksek verimi alabilmek için ilk olarak ihtiyaç analizini doğru şekilde yapmalıdır.

İhtiyaç analizi sonrasında markanın tüm ihtiyaçlarını karşılamada yeterlilik sağlayacak ve tüm ekibin kullanmasına olanak olan bir CRM çözümü hayata geçirilmelidir. Bir CRM sistemi için tabii ki de bütçe önemlidir. Ancak sistemin en temelde işletmenin ihtiyaçlarına cevap verebilmesi ve kolay kullanılabilir yapıda olması gerekir.

Bir ekip tarafından kullanılamayan ya da firmaya verim sunmayan bir CRM sistemine ödenen ücret önemsiz olacaktır. Bu yüzden şirketinizin faaliyet gösterdiği alana ve kurumsal ihtiyaçlarınıza göre size özel bir CRM sistemi tasarlanmalı ve CRM kullanım eğitimi profesyonel bir ekip tarafından personellerinize yönelik planlanmalıdır.

crm nedir ne i̇şe yarar kullanım alanları

CRM ve Müşteri Deneyimi İlişkisi

Bir işletme için CRM ve müşteri deneyimi ilişkisini kavramak bu sistemden alınacak faydanın anlaşılmasını sağlar. Bir işletmenin satış başarısı göstermesi ve büyümesi için müşteri görünümü öne çıkar. CRM sistemleri yeni nesil pazarlamada olduğu haliyle müşteri etkileşimlerini kişiselleştirmektedir. Ayrıca tüm müşteri etkileşimlerini tek bir sistem üzerinden takip edebilmesi sağlar.

Bir işletme için müşteri verileri çok önemli bilgi kaynaklarıdır. Günümüzde birçok işletme elinde müşterileri hakkında birçok veri olmasına karşın bu verileri nasıl kullanacağını bilmemektedir. CRM çözümleri burada devreye girer. CRM müşteri verilerini topladıktan sonra aralarındaki bağlantıyı kurar ve verilerin anlamını ortaya çıkarır. Böylece işletmeler CRM sistemi sayesinde müşteri verilerini etkili kullanmaya başlayabilir.

CRM müşteri taleplerini karşılama konusunda markalara büyük kolaylıklar sunar. Ayrıca müşteri kitlesine yeni, ilgi çekici ve benzersiz hizmet sağlama konusunda işletmelere kreatif fikirler sunar. Müşterilerinize benzersiz deneyimler sunabilmek için onlar hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmanız ve bilgiyi işleyebilmeniz gerekir. Bunun için de çözüm yolu CRM sistemleridir. Kişiselleştirilmiş CRM sistemleri için Kumsal Ajans ekibinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım