Fiyat Karşılaştır Uygulamaları: En İyi Fiyatı Yakala

Fiyat Karşılaştır Uygulamaları: En İyi Fiyatı Yakala

Fiyat karşılaştırma uygulaması, kullanıcılarının birçok satıcı / perakendecinin bir veya benzer ürünlerinin fiyatlarını karşılaştırmasını sağlar. Bazı uygulamalarda barkod tarayıcı bulunurken, diğer uygulamalarda kullanıcıların ürünün fiyatlarını bulmak ve karşılaştırmak için ürün adını girmeleri gerekir.

Satın alımlarında tasarruf etmek isteyen tüm alışveriş yapanlar bir fiyat karşılaştırma uygulaması kullanmalıdır. Fiyat karşılaştırma uygulaması kavramı basittir. Kullanıcı bir ürünün adını girecek ve uygulama, kullanıcının farklı platformlardaki fiyatı ile aradığı ürünü veya benzer ürünü listeleyecektir.

Örneğin, bir müşteri bir Huawei’nin bir robot süpürgesini arıyor. Kullanıcının ürün adını girmesi gerekecek ve uygulama, Huawei’nin robot süpürgesinin Amazon, Alibaba, Trendyol, Hepsiburada ve Walmart ve diğer çevrimiçi mağazalardaki diğer sabit disklerin fiyatını tek bir ekranda toplayacak ve görüntüleyecektir.

Fiyat Karşılaştırma Uygulaması Neden Gereklidir?

  • Çevrimiçi alışverişe gelince alışveriş yapanların %81'i bir ürünü satın almadan önce çevrimiçi araştırma yapıyor.
  • Bu alanda yapılan analiz çalışmaları, müşterilerin % 80'inin fiziksel bir yer satın almadan önce bile çevrimiçi araştırma yaptığını göstermektedir.
  • Ortalama olarak müşteriler bir satın alma kararı vermeden önce en az üç farklı web sitesini ziyaret eder.
  • Firmamızın bir çalışması, müşterilerin en iyi fiyatı bulmak için ürünleri satın almadan önce araştırmaya inandıklarını göstermektedir. Bu, bir müşterinin satın almak istediği bir ürünün maliyetini Google'da arattığı anlamına gelir.

Bu veriler bir fiyat karşılaştırma uygulamasının alışveriş yapan kişinin hayatına nasıl girebileceğini ve böyle bir uygulama geliştirme potansiyelini göstermektedir.

fiyat karşılaştırma uygulaması, fiyat takip uygulaması

Fiyat Karşılaştırma Uygulamasının Temel Özellikleri

Anlık Bildirimler

Push bildirimi ile entegre bir İsteğe Bağlı Fiyat Karşılaştırma Uygulaması, kullanıcıları uygulamada bulunan en son fırsatlar ve teklifler hakkında güncellemede önemli bir rol oynar. Kullanıcının favori ürünleri hakkında anında iletme bildirimi, kullanıcılarınızın uygulamanızla ilişkide kalmasını sağlamanıza yardımcı olur.

Video ve Grafik Açıklamaları

Tüm fiyat karşılaştırma uygulamaları için sahip olunması gereken bir özelliktir. Ürünler ve hizmetler infografikler ve tanıtım videoları aracılığıyla sergilenmelidir. Müşterinin dikkatini çekmeye ve maksimum sipariş almaya yardımcı olur.

Ayrıca kısa uygulama tanıtım çevrimiçi videoları veya ürünlerin grafiksel temsili, kullanıcıları satın almaya teşvik eder.

Yorumlar ve Derecelendirmeler

Kullanıcılar için doğru bilgiler yayınlamak, bir fiyat karşılaştırma uygulaması için çok önemlidir. Müşterinin yorumları ve derecelendirmeleri, uygulamayı güvenilir hale getirmeye ve geniş bir kullanıcı tabanı kazanmaya yardımcı olur.

İletişim

Uygulama içi iletişim, kullanıcının görüşlerinin önemli olduğunu hissetmesini sağlar. Kullanıcıların herhangi bir sorgu için yöneticiyle iletişim kurabilmesi gerekir. Uygulama içi iletişim ile kullanıcılar, hizmetin kalitesi hakkında doğrudan temsilcilerle konuşabilirler. Kullanıcılar ayrıca iyileştirilmesi gereken alanlar ve faktörler hakkında bilgi verebilirler. Uygulamanızla uyumlu olmalarını sağlamak için elde tutma oranını ve müşteri deneyimini iyileştirmek çok önemlidir.

Eğilim Takibi

Herkes en son trendlere ayak uydurmak istiyor. Bu nedenle, fiyat karşılaştırma uygulamanızın kullanıcılara önceki aramalarına göre trend olan ürünleri göstermesi zorunlu hale gelir.

Sosyal Medyayı Entegre Etme

Günümüzün teknoloji meraklısı nesli bu özelliği seviyor. Satın aldıkları ürünü sosyal medyada paylaşmayı severler. Sosyal medyayı uygulamaya dahil etmek, kullanıcının genel alışveriş deneyimini artıracaktır.

Kullanıcılar istek listelerini arkadaşlarıyla da paylaşabilirler. Sosyal medyanın uygulama içine entegrasyonu, uygulama sahibi için de faydalıdır çünkü herhangi bir kullanıcı istek listesini veya yeni satın aldığı ürünleri sosyal medyada paylaştığında uygulama ücretsiz tanıtım alır.

Tara ve Karşılaştır

Uygulamanız, diğer uygulamalarla rekabet edebilmek için en son teknolojilerin entegre edilmiş olması gerekir. Dahili barkod tarayıcı ve QR tarayıcı bir zorunluluktur. Tarayıcılarla, kullanıcılar kodu tarayabilir ve hem fiziksel hem de çevrimiçi mağazalarda ürün için en iyi fiyatı bulabilirler. Ayrıca zamandan tasarruf ederek alışveriş deneyimini geliştirir.

Blog Yazıları

Kullanıcıların uygulamanızla etkileşimde kalmasını sağlamak için fiyat güncellemeleri, teklifler ve fırsatlar, haberler vb. hakkında bilgi yayınlamaya devam etmek tamamen gerekli hale gelir. Ürün ve hizmetleri tanıtmanın başka bir yoludur.

Satıcının Bilgilerini Alın

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, satıcının iletişim bilgileri, adresi, uzmanlıkları gibi bilgilerini öğrenebilirler. Bazen kullanıcılar hasarlı veya hatalı bir ürün alabilir; o anda, tüm bilgilere sahip olmak kullanışlı olabilir.

Teknolojik Yenilikler

Sınıfının en iyisi fiyat karşılaştırma uygulamasını geliştirmek için en iyi teknolojik özellikleri seçmelisiniz. Tüm kalite standartlarına uyan ve en iyi performansı verecek şekilde optimize edilmiş bir uygulama her zaman rakiplerinin önünde olacaktır.

UI/UX Tasarımı

Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkararak uygulamanızı kusursuz hale getiriyoruz. Android platformu için Java veya Kotlin işi yapacak ve iOS çerçeve geliştirme için Swift en iyi seçenektir.

Bulut Sunucular

Büyük miktarda veri depolamanız gerekiyorsa, tüm kullanıcı bayilerini ve ürünle ilgili tüm verileri güvenli bir şekilde korumak için Google Cloud Storage veya Amazon Veri Sunucularını düşünebilirsiniz.

Analiz

Kararlı bir analitik API'yi entegre etmek, gerçek zamanlı olarak karar vermenize yardımcı olmak için siparişler, satışlar, ilişkili perakendeciler vb. gibi KPI'lar hakkında ayrıntılı bilgi verecektir.

Metin ve Telefon Doğrulaması

Spam botlardan kaçınmak ve gerçek kullanıcılara sahip olmak için kısa mesaj ve telefon doğrulama adımı bir zorunluluktur. Uygulama geliştiricileri Google Oturum Açma veya Facebook SDK'yi kullanabilir.

Veritabanı

Tüketicinin verilerini düzenli bir şekilde işlemek için uygulama geliştiricileri MongoDB, Cassandra, MySQL, HBase, Postgress vb. kullanabilir.

fiyat karşılaştırma uygulaması, fiyat takip uygulaması

Fiyat Karşılaştırma Uygulaması Yönetici Paneli Özellikleri

Tablo

Yönetici tüm siparişleri ve durumlarını izleyebilir. Ayrıca maliyet yapısını ve ilgili tüm detayları analiz edebilir.

Kullanıcı Yönetimi

Yönetici, uygulamada kayıtlı tüm kullanıcıları izler.

Ürün Yönetimi

Yönetici, uygulamada sergilenen tüm ürünleri ve bunların fiyatlarını web sitelerinin bir e-ticaret ürün sayfasında kaydeder ve yönetir.

Servis Yönetimi

Yönetici, ürün listesi, nakliye hizmetleri, teklifler, bildirim, fiyat standartları vb. gibi uygulama tarafından sağlanan tüm hizmetleri izler.

Bildirim Paneli

Yönetici ödeme, sipariş onayı, teslimatlar vb. İle ilgili tüm bilgileri yönetir.

Rapor Oluşturma

Yönetici, satın alınan ürünler, çalışan fiyat standardı vb. için oluşturulan tüm raporları izler ve yönetir.

Kazançları Yönetme

Yönetici, abonelik paketleri, uygulama içi satın alımlar ve verilen siparişler tarafından oluşturulan tüm geliri yönetir.

Fiyat Karşılaştırma Uygulaması Perakendeci Panelinin Özellikleri

Ürün Gönderimi

Perakendeciler ürün listesini yükler. Daha sonra liste yönetici tarafından incelenir, tartıştıktan sonra yönetici ürün listesini onaylar.

Perakendecinin ürün listesini yüklemek için bir gönderim biçimi seçtiği adımdır. Çoğunlukla ürün listesi, çeşitli ürünleri özetleyen bir CSV biçiminde yüklenir. Ardından liste yöneticiye gönderilir.

Düzenlemeler ve Yükleme

Perakendeciler gerektiğinde, ürün uygulamada yayınlanıyor olsa bile ürünün listesini veya açıklamasını istedikleri zaman düzenleyebilir.

Sipariş Takibi

Perakendeciler, ürünleri için oluşturulan tüm siparişleri takip edebilir. Ayrıca teslimat için gerekli hükümleri de yapabilir.

fiyat karşılaştırma uygulaması, fiyat takip uygulaması

Kullanıcı Panelinin Özellikleri

Sosyal Medya

Kullanıcılar, fiyat karşılaştırma uygulaması aracılığıyla yaptıkları alışverişleri sergileyebilir ve alışveriş deneyimlerini paylaşabilirler.

Hesap Doğrulama

Hesap doğrulama, spam robotlarından kaçınmak için hayati önem taşır. Kayıt sonrasında, kullanıcılar kendilerini doğrulamak için e-posta kimliklerine veya kayıtlı telefon numaralarına bir doğrulama kodu alırlar.

Ürünlere Göz Atın

Kullanıcılar farklı kategoriler arasında gezinebilir, ürünlere göz atabilir, farklı e-ticaret portallarından fiyatlarını görebilir ve karşılaştırabilir.

Ürün Listelemeyi Görüntüle

Kullanıcılar bir ürün listesi oluşturabilir. Liste, kullanıcıların ürünlerin değişen fiyatlarını kontrol etmelerini sağlar ve ayrıca ürünü daha rahat analiz etmelerine yardımcı olur.

Ürün Detaylarını Öğrenin

Kullanıcılar ürünleri hakkında bilgi bulabilirler. Spesifikasyonları ve fiyatları karşılaştırdıktan sonra kullanıcı uygun maliyetli bir karar verebilir.

Ürünleri Kaydet

Kullanıcılar ürünleri de kaydedebilir. İstedikleri zaman ürünü inceleyebilirler.

İstediğiniz Ürünü Seçin

Kullanıcılar istedikleri ürünü seçebilir ve daha sonra görüntülenen fiyattan sipariş verebilir.

Sipariş Geçmişi

Kullanıcılar, daha önce verdikleri tüm siparişleri, spesifikasyonlar, fatura ayrıntıları, faturalar vb. gibi diğer bilgilerle birlikte sipariş geçmişinde herhangi bir zamanda inceleyebilirler.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım