Mobil Uygulama Tasarımı Nedir? | Neden Önemlidir?

Mobil Uygulama Tasarımı Nedir? | Neden Önemlidir?

mobil uygulama tasarımı nedir neden önemlidir

Mobil Uygulama Tasarımı Nedir?

Mobil uygulama tasarımı günümüze en etkin iş dallarından biri olup mobil cihazlarının kullanımının artışıyla birlikte pek çok sektörden yatırım almıştır. Rekabetin artışı ile beraber ise mobil uygulamalarda farklılık istekleri söz konusu olmuştur ve geliştiriciler bu farkı tasarım yönündeki yeniliklerle gidermeye çalışmaktadır. Bu noktada fark yaratabilmek adına uygulamanız sektöre ve ihtiyaca göre en doğru şekilde tasarlanmalıdır. 

Mobil Tasarım Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Cihaz Uyumu:  Mobil uygulama tasarımı sağlarken sayfaların her türlü ekrana tam uyumlu bir şekilde çalışacak vaziyette tasarlanması gerekmektedir. Bu ilke yaptığınız mobil uygulamaların kullanışlı olabilmesi için ilk dikkat edilmesi gereken etmendir.
  2. Kullanım Kolaylığı:  Teknoloji ile arası çok kötü olan insanlar tarafından dahi çok kolay bir biçimde kullanılabilir ve öğrenilebilir olmalıdır.
  3. Sade ve Basit Bir Arayüz:  Bir mobil uygulama geliştirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi de yapılan uygulama tasarımının sade ve basit olması olacaktır. Karmaşık bir şekilde tasarlanmış bir uygulama, kullanıcıya iyi bir deneyim yaşatmadığı için genel kitleye hitap konusunda size destek olamamaktadır. Basit ve sade bir tasarımın tercih edilmesinin diğer bir sebebi de akıllı cihazların ekranlarının diğer cihazlara göre nispeten daha küçük boyutlarda olması olmaktadır. Akıllı cihazlar ne kadar yüksek çözünürlüklere sahip olsalar da görüntüleme alanı daha küçük olduğu için çok fazla detayı kullanıcıya iletememektedir. 
  4. Detaylı Navigasyon Tasarımı: Tasarlanan mobil uygulamada kullanıcıları farklı kategorilere ve sayfalara yönlendirebilmek oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Mobil uygulamalarda, web sitelerinde bulunan header menü stilini kullanmak çok mümkün değil bu sebepten aşağı doğru açılan ya da soldan kaydırılabilen menü tasarımı sunmak daha cazip bir seçenek olmaktadır.
  5. Kullanıcı Hesap Girişi: Kullanıcılar mobil uygulamanıza giriş sağladığı zaman kendi hesaplarını oluşturabilmeli ve kişiselleştirebilmelidirler. Kullanıcı, hesap sayfasına her istediğinde çok basit bir şekilde ulaşabilmeli ve kendi durumunu inceleyebilmelidir.  Burada sade bir arayüz ve kolay bir kullanım olması önemlidir.
  6. Favorilere Ekleme Özelliği: Gerek ürün gerekse blog tanıtımı konusunda bir uygulamanız olsun kullanıcıların daha sonra tekrar ziyaret edebilmek adına sayfaları kayıt altına alabilmesi ve bunlara çok hızlı bir şekilde ulaşabilmesi kullanıcı deneyimi açısından büyük önem arz etmektedir. 
  7. Tercihe Göre Listeleme: Her kullanıcıya aynı veriyi sunmak yerine ilgi ve hobilere göre kişiselleştirilmiş bir anasayfa ya da öneri kısmı sunmak kullanıcı deneyimini pozitif yönde arttıracak bir konu olmaktadır. Bu sistemi kullanan uygulamalar, kullanıcılar tarafından daha çok sevilmekte ve daha fazla kullanılmaktadır.
Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım