React Native Nedir? | Ne İşe Yarar? | Kullanım Alanları

React Native Nedir? | Ne İşe Yarar? | Kullanım Alanları

React native, native kullanıcı ara yüzü ögeleriyle birlikte çok platformlu Android ve İOS uygulamaları tasarlanmasını sağlayan özel bir mobil uygulama geliştirme kütüphanesidir. Bu sistemin temelleri JavaScrpip Core ile Babel transformatörlerine dayanır. Söz konusu platform ilk olarak 2013 yılında Facebook tarafından Hacathon Projesi kapsamında kullanılmıştır.

Dünyada ilk kez react native 2015 yılının Ocak ayında Reactis Konferansı sırasında tanıtılmıştır. Bu kütüphane native uygulamalarda çok etkileyici ara yüzler oluşturulmasını sağlar. Bu sebeple birçok bireysel ve kurumsal projede kullanılır.

Bu uygulamanın kendine özel bir dil formatı bulunuyor. Böylece tek bir dil üzerinden yerel bir uygulama geliştirerek çok farklı platformda çalıştırabilme olanağı tanıyor. Sistem cihaz ve ara yüz arasında bir köprü oluşturuyor ve mobil uygulamanın farklı platformlarda sorunsuzca çalışmasını sağlar.

Native mobil uygulamalar yüksek performans sağladığı için günümüzde birçok kurumsal firma tarafından tercih ediliyor. Ancak yerel uygulamalar sadece tek bir işletim sisteminde çalışabiliyor. React native sayesinde bu kısıtlılık ortadan kalkıyor.

React Native Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları Nelerdir?

React Native front-end olarak kullanılan bir üründür. Yani mobil uygulama ara yüzünde tasarım ve operasyon anlamında tüm işlemlere hakim olunabilir. Bir işletme uygulamasında küçük bir haber kaynağı olması durumunda React native tercih edilmez. Ancak grup konuşmaları, kişisel mesajlaşmalar ve haber kaynağı gibi çok yönlü bir mobil uygulamaya sahip olmak istiyorsanız native dil daha işlevsel olacaktır. Birden fazla uygulama üzerinde native mobil uygulama geliştirecek zaman ve bütçeniz yoksa React native her açıdan işinizi görecektir.

React native ile geliştirdiğiniz uygulamalar birden fazla platformda tam performans çalışabilir. Normal şartlarda native uygulamalar sadece belirli işletim sisteminde çalışır ve hepsinin ayrı bir kodlama dili vardır. Bu framework sayesinde farklı işletim sistemleriyle uyumlu tek bir kod yapısıyla mobil uygulama geliştirebilirsiniz.

Bu yolla geliştirdiğiniz bir mobil uygulamada hız, kullanıcı deneyimi ve işlevsellik çok fazla olacaktır. Unutmayın, native mobil uygulamalar yerel yapıda olduğu için her zaman hız ve performans açısından daha işlevseldir.

Yüksek performanslı kurumsal ya da bireysel mobil uygulamaya sahip olmak isteyen herkes React native teknolojisini kullanabilir. Bu uygulama hibrit bir framework türü olarak gösterilmektedir. Ancak içinde yer alan özellikler hibrit teknolojisinin çok üzerindedir. Her sektörden farklı ihtiyaçlara yönelik mobil uygulamalarda kolaylıkla kullanılabilecek bir sistemdir.

react native nedir ne i̇şe yarar kullanım alanları

React Native Avantajları Nelerdir?

Her teknolojide belirli avantajlar ve dezavantajlar bulunuyor. React native sizin ihtiyaçlarınızı ne kadar karşılıyorsa o oranda avantajlı olacaktır.

Genel olarak React native avantajları şu şekilde sıraıanabilir;

  • Tasarım Sürecinde Zaman Maliyetini Düşürür: React Native’in en önemli özelliklerinden biri tasarım sürecinde zaman maliyetini düşürmesidir. Native uygulama geliştirirken tasarımcı için her uygulama için tek tek çalışmak uzun sürebilir. React teknolojisi sayesinde her değişikliği yeniden yüklemenize gerek yoktur.
  • Kodlama İşlevselliği Sağlar: Native uygulamalarda her işletim sistemi için tek bir kod yapısı vardır. Bu yüzden de IOS ve Android için harmanlama şansı olan tek bir kod tabanı oluşturma fırsatı işlevselliği arttırır. Yani kodlama sürecinde daha az enerji harcayarak diğer unsurlara odaklanabilirsiniz.
  • Üstün Kullanıcı Deneyimi Sağlar: Söz konusu kütüphanede native uygulama teknoloji olduğu için kullanıcı deneyimi üstündür. Yani modern, sade ve işletim sisteminin yapısına uygun bir kullanıcı deneyimi sağlamaktadır. İşletim sistemiyle ilgili yapılan güncellemelere kullanıcılar mobil uygulamada hemen ayak uydurabilir.
  • İşletim Sistemlerinin Özellikleriyle Uyumludur: Detaylı olarak hazırlanan bir mobil uygulamada her işletim sisteminin genel özelliklerine ve dil özelliklerine uyum sağlanabilir. Yani React native kütüphanesi sayesinde çok yönlü bir uygulama geliştirmek çok kolaydır.
  • Native Mobil Uygulamalar Ekonomik Hale Getirir: Normal şartlarda yerel yani native mobil uygulama geliştirmek isteyen işletmeler her işletim sistemi için ayrı bir proje yürütmelidir. Ancak React teknolojisi sayesinde tüm işletim sistemlerine ait kod yapısı tek bir dile indirgendiği için native uygulama geliştirme daha ekonomik hale gelir.
  • Geliştirilen Mobil Uygulama Çok Hızlı Olur: Hibrit mobil uygulamaların en önemli dezavantajlarından biri yüklenme hızının düşük olmasıdır. React native teknolojisi ile geliştirilen bir mobil uygulamanın yükleme süresi çok daha kısadır. Bu teknoloji mobil uygulamalarda hız açısından işlevsel sonuçlar verir.

React Native Dezavantajları Nelerdir?

React native kullanmak isteyenler için çok sayıda fırsat olduğu gibi bu teknolojinin bazı sınırlılıkları da vardır. Ancak bu uygulamanın avantajları dezavantajlarına göre çok daha fazladır. Mevcut kısıtlılıkları detaylı analiz ederek sizin için büyük bir sorun oluşturup oluşturmadığına bakabilirsiniz.

React native dezavantajları şöyledir;

Uygulama Hatalarını Bulmak Zor Olur: Tasarım sırasında kod açısından React teknolojisi çok büyük kolaylıklar ve zaman tasarrufu sağlar. Ancak React native ile geliştirilen bir uygulamada bazı hatalar ortaya çıktığında hataları bulma ve ayıklama zor olacaktır. Çünkü kod yapısına yönelik bir araştırma yapmalı ve doğru hareket planı oluşturmalısınız.

Yapılandırma Çok Olur: React native uygulaması içinde yer alan yerel kütüphane koordinasyonunun yapılandırma ihtiyacı çok sayıda olabilir. Yapılandırma süreci de bu teknolojiyle oluşturulan mobil uygulamalarda yönetim sırasında zaman kayıplarını arttırabilir.

Tercihinizi React native yönünde kullanmadan önce detaylı bir değerlendirme yaparak karar vermeniz ihtiyaçlarınızın karşılanması adına doğru olacaktır.

React Native Seçeneği Olabilecek Uygulamalar Nelerdir?

React Native yerine kullanabileceğiniz farklı uygulamalar da bulunmaktadır. Söz konusu hibrit uygulamalar belirli standart web teknolojileriyle ortaya çıkmıştır. Ayrıca bazıları yerel temel bileşenleri içermektedir. Ancak benzer uygulamalar yanında React native yerel gelişime yönelik en işlevsel çözüm olarak görülmektedir.

React nanive ile oluşturduğunuz mobil uygulamada tamamen yerel yapı taşları bulunmaktadır. Bu sistemin temel çalışma mantığı JavaScrip kodlarını yerel kodlara dönüştürerek işletim sistemine uygun hale getirmesidir. Diğer hibrit servisler WebWiew bileşenlerinin içine yerleştirilen web uygulamaları şeklinde çalışmaktadır. İhtiyacınız farklı bir uygulama görecekse Cordova ya da İon da verimlilik, kalite ve müşteri deneyimi açısından değerlendirilebilir.

React Native Mobil Uygulama Fiyatları

Native mobil uygulama projeleri hibrit projelere göre her zaman daha yüksek maliyetlidir. Çünkü hibrit mobil uygulamalar tüm işletim sistemlerinde entegre çalışabilir. Native uygulamalarda ise her işletim sistemine özel bir kodlama ve tasarım çalışması yapılması gerekir.

Native uygulamalar hızı, kullanıcı deneyimi ve yüksek performans sağlaması sebebiyle her işletmede etkili sonuçları verecektir. Native teknoloji için bütçeniz ve vaktiniz yoksa React native bu konuda işlevsel sonuçlar sağlamaktadır.

React native mobil uygulama fiyatları her uygulama için tek bir native projesinden daha düşük maliyetli olacaktır. Uygulamanın maliyeti tamamen sizin beklentileriniz ve projenizin yapısına göre değişecektir.

Kurumsal ya da bireysel ihtiyaçlarınız için React native teknolojisiyle bir mobil uygulamaya sahip olmak istiyorsanız öncelikle bizimle iletişime geçerek beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı iletebilirsiniz. Ekibimiz kısa bir çalışmadan sonra sizlere fiyat teklifi sunabilir. Yüksek performansa sahip, yerel özellikler barındıran ve uygun maliyetli bir React native mobil uygulama projesi için uzman kadromuzla sizlere destek oluyoruz.

Web Yazılım

Web Yazılım

Kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara yönelik web yazılım projeleri geliştiriyoruz. Hayalinizdeki projeleri dijital dünyaya taşıyacak yazılım ve kodlama çalışmalarını hayata geçiriyoruz.  Öncelikle web yazılım ve mobil uygulama yazılımı alanında taleplerinizi dinlenir.  Ekibimiz tarafından taleplerinize yönelik projelendirme yapılır.

Web tasarım ve kodlama çalışmaları sonrasında projeniz sunulur. İstediğiniz revizeler sonrasında web yazılım projelerinizin son hali teslim edilir. Web yazılım hizmeti sonrası destek konusunda da Kumsal Ajans güvencesi devam eder.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım