Web Tasarımda (UX) Kullanıcı Deneyimi Sırları

Web Tasarımda (UX) Kullanıcı Deneyimi Sırları

Web tasarım gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Web sitelerinin sayısının artmasıyla internet kullanıcılarının seçenekleri de arttı. Bu seçenek artışı web sitelerin rekabetini arttırdı. Bu rekabet sonucunda görsel tasarım ve kullanıcı deneyiminin önemi son derece arttı. Tasarlanan web sitesinin kullanım kolaylığı ve sadeliği tasarımda en büyük önceliklerden biri olmuştur. Bunu sağlamak için UX web tasarıma ihtiyaç duyarız.
web tasarımda (ux) kullanıcı deneyimi sırları

Kullanıcı deneyimine odaklanmış bir web sitesi tasarlamayı planlıyorsak dikkat edilecek ilk nokta kullanıcı profilini bilmektir. Kullanıcı profili web sitesini şekillendirmenizde en önemli kıstas olacaktır. Web sitesini tercih edecek kullanıcıları iyi tanımak web sitenizin en genel profilini oluşturacaktır. Bu noktada kullanıcı profilini iyi bildiğinizden emin olun. Detaylı bir analiz yapmanız web sitesi açısından son derece önemlidir. Kullanıcıların yaş aralığını cinsiyetini bilmek yaptıkları mesleği bilmek ilgi alanları hakkında bilgi sahibi olmak ve yaşadıkları coğrafi konum ve kültürlerini bilmek sizin için son derece önemlidir. Bu bilgiler ışığında web sitenizi şekillendirirseniz kullanıcıların web sitenizde uzun zaman geçirmesini ve düzenli kullanmasını sağlayabilirsiniz. Analiz yapmak ve yapılan analizin sayesinde web sitesinde değişiklikler yapmak tercih edilmenizi arttırır.

Çok amaçlı bir web sitesi yapmak başta size çok avantajlı görünebilir. Ancak bir ana hedef seçip o hedef doğrultusunda şekillenmiş bir site uzun vadede yararınıza olacaktır. Birçok hedefi olan web site tasarımını düşünülenin aksine web sitesi kullanıcılarını siteden uzaklaştırmaya neden olur. Bunun önüne geçmek için uzun vadeli bir değerlendirme yapın tek ve basit bir ana hedef oluşturun. Web site kullanıcılarını bu ana hedefe yönlendirin. Bu ana hedefe yönlendirme durumu uzun vadede çok işinize yarayacaktır.

Web sitesi tasarlarken aynı sayfada çok metin içeriği girmemeye çalışın. Aynı ekranda iken fazla bilgi vermek sizin zararınızadır. Kısa ve yalın bilgilendirmeler yapın. Kullanıcıları sıkmak ve gereksiz zaman kaybettirmek web sitenizin tercih edilme oranını düşürür. Girilen sayfada kısa ve sade bilgiler olmalı kullanıcının tercihine göre verilen bilgiler şekillenmelidir. Kullanıcıya en yalın şekilde istediğini vermek web sitesi kullanıcısının sitenizde daha uzun zaman geçirmesine neden olur. Düzenli web sitesi kullanıcılarına sahip olmak en büyük önceliklerinizden biri olmalıdır.

Web sitesine girdiğiniz metin içerikleri ve bilgilendirmeler düz yazı biçiminde olursa bu durum kullanıcılara sıkıcı gelebilir ve web sitenizin tercih edilme oranını kötü etkiler. Kullanıcı sıkıcı bulduğu yazıyı okumayı pek tercih etmez. İçerikten çok yazının görselliği kullanıcıyı etkiler. Girilen metin içeriklerini daha kısa özet biçiminde tutup grafiklere ve medya içeriklerine öncelik verirseniz kullanıcı deneyimi güzelleşir ve kullanıcı web sitesinde kalmaktan keyif alır. Sade grafikler ve özet girilen içerikler kullanıcı okuma oranını oldukça fazla arttırır. Yazı boyutu yazı biçimi metin içeriği ve boyutu desteklenen görseller ve grafikler eklenen medya içerikleri web sitenizin tercih edilme oranını etkiler. Web sitesi tasarımında tipografi sanatını kullanmak da web sitesi kullanıcılarına farklı bir deneyim yaşatır.

Web sitesi tasarımı sırasında belirlenen tipografi, yazı tipi, yazı boyutu, metin boyutu, metin konumu, logoların konumu ve büyüklüğü, eklenen grafikler ve büyüklüğü, arka plan tasarımı, medya eklentileri açılan değiştirilen her sayfada uyum içinde olmalı ve bir bütün oluşturmalıdır. Web sitesi kullanıcıları siteye ilk girdiğinde siteyle ilgili bir algı oluşturup bu algının yönlendirmesiyle sitede hareket eder. Eğer açılan her sayfa bir uyum içinde olmazsa kullanıcı bu algıyla hareket edemez ve web sitesini kullanışsız bulur.

Web Tasarım

Web Tasarım

İşletmenizin ve markanızın kurumsal kimliğe sahip olması adına yenilikçi web sitesi projeleri oluşturuyoruz. Faaliyet alanınıza uygun olarak e-ticaret, kurumsal web sitesi, UX kullanıcı deneyimi yüksek web tasarım çalışmalarınızı, deneyimli ekibimizle yürütebiliriz.

Ürününüz veya hizmetiniz için en iyisini birlikte yapalım.

Uzmanlığımızı ve yeteneğimizi, ürün ve hizmetleriniz ile birleştirelim.
FORMU DOLDURUN SİZİ ARAYALIM
Biz Sizi Arayalım