2 dakika okuma

ERP Yazılımları | Kullanım Alanları

Web ve Mobil Yazılım

ERP yazılımları, işletmenizin muhasebe, satın alma, proje yönetimi, risk yönetimi, tedarik zinciri gibi günlük iş faaliyetlerini yürütmenizi sağlayan yazılımlardır. İşletmenize özel olarak geliştirilen yazılım ile işletmenizin finansal sonuçlarını planlayabilir, bütçe tahmini yapabilir ve raporlama yaparak kurumsal performans yönetimi gerçekleştirebilirsiniz.

İşletmenizin bütünsel yönetimi için çok sayıda iş sürecini ERP yazılımları ile birbirine bağlayabilir ve farklı iş süreçleri arasında eri akışı elde edebilirsiniz. İşletmenizde farklı bölümlerde paylaşılan verileri birden çok kaynaktan toplar ve böylece verilerin tekrar etmesinin önüne geçer.

Bir işletmenin yönetiminde verilerin doğru kullanılması çok önemlidir. Küçük ya da büyük işletmeler kurumsal yönetim sürecini özel yazılımlar sayesinde sorunsuz olarak gerçekleştirebilir.

Operasyonel işletmelerin kullandıkları yazılımların önemli bir bölümü günlük iş süreçlerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olmaktan öteye gitmez. Bu yazılımlar geleceğe yönelik iş büyümenize yardımcı olamaz.

Markanızın ihtiyaçları şekillendikçe ve genişlemeye başladıkça yani büyüme gösterdikçe sistemleriniz de bu sürece ayak uydurmaya başlamalıdır. Bu süreçte ERP gibi akıllı yazılımlar şirketiniz için çok verimli olacaktır.

ERP Yazılımları Neden Önemlidir?

ERP yazılımları tüm iş süreçleri için eksiksiz çözüm barındıran bir yazılım değildir. Ancak işlemenizin veriye yönelik kararlar almasında ve iş sürecini verimli hale getirmede bu yazılımlardan yararlanabilir. ERP yazılımları işletmenizin birçok iş sürecinde etkili çözümler sunabilir;

  • Finans: ERP yazılımları her zaman işletmenizin mali durumuyla ilgili nitelikli değerlendirmeler yapabilmenizi sağlar. Bu sistemler sayesinde günlük finans bilgilerini manuel girerek zaman kaybetmenize de gerek yoktur. Markanızın yasal uyumluluğuna yönelik verileri izlemede bu yazılımlar çok etkilidir.
  • İK: İnsan kaynakları her geçen gün dijitalleşiyor. İnsan kaynakları verilere dayanan bir alan olduğu için ERP yazılımları bu alanda çok işlevseldir. Veri yönetimi, bordro işlemleri, işe alma gibi tüm İK süreçlerinde etkili sonuçlar sunar. Ayrıca çalışanların performansını takip etme gibi birçok İK alanında etkilidir.
  • Üretim ve İmalat: İşletmenizin müşterilerinizin taleplerine ne oranda cevap vereceğini görebilmenizi sağlar. Gerçek zamanlı üretim ve imalat verilerine ulaşarak kaynaklarınızı etkin bir şekilde yönetebilirsiniz. Bu sayede üretim planlaması optimizasyonu, maliyet yönetimi ve proje yönetimi gibi işlemlerinizi hayata geçirebilirsiniz.
  • Tedarik Zinciri: Deponuzdaki envanterleri elle girerek takip etmeye çalışıyorsanız yolun çok başındasınız demektir. ERP yazılımları ile bu süreci otomatik hale getirerek zaman ve maliyetten tasarruf edebilirsiniz. Envanter yönetimini bu yazılımlar ile kolayca yönetebilirsiniz.

İşletmeler ERP Yazılımları Kullanmaktan Neden Korkuyor?

ERP yazımları işletmeler için çok verimli ve işlevsel yazılımlar olmasına karşın bazı firmalar ERP yazılımları konusunda tereddüt yaşıyorlar. Bunun temel sebebi bu firmaların ERP yazılımlarına karşı bazı yanlış anlaşılmaları olması.

İşte işletmelerin ERP yazılımlarına yönelik yanlış anlaşılmaları;

1. İşletme İçin Doğru ERP Yazılımını Seçemeyeceğine İnanıyorlar

Bazı işletmeler seçtikleri ERP yazılımının kendileri için doğru seçim olup olmayacağı konusunda tereddüt yaşıyorlar Ancak işletmeniz için mükemmel yazılımı bulmanız gerekmiyor. Çünkü ERP sistemleri sizin sektörünüze ve işletme ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilebiliyor. ERP sistemi sizlere mevcut iş süreçlerinizin tamamını tek bir platformda toplama kolaylığı sağlıyor.

2. ERP Revizyonunun Yüksek Maliyetli Olduğunu Düşünüyorlar

Birçok işletmenin ERP yazılımı tercih etmemesinin sebebi bu yazılımlara yönelik revizyonların yüksek maliyetli olduğu yönünde oluyor. Bu çok yanlış bir algı. Çünkü ERP yazılımlarındaki modülleri tamamen işletmenizin iş ihtiyaçlarına yönelik satın alınıyor. Böylece işe yarayıp yaramayacağını bilmeden geniş çaplı yazılımlara yüksek tutarlar vermenize gerek kalmıyor.

3. Mevcut Sistemlerini Kaybetmekten Korkuyorlar

ERP yazılımları tercih etmek istemeyen işletmelerin korkularından biri de hali hazırda kullandıkları sistemleri bırakmak istememeleridir. Ancak genellikle bu sistemler geleceğe yönelik büyümede işlevsiz kalır. ERP yazılımları geleceğe yönelik büyümede sizlere büyük çözümler sunmaktadır.

ERP Yazılımlarına İhtiyacınız Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

İşletmenizin bir ERP yazılımına ihtiyacı olup olmadığına karar vermekte zorlanıyor musunuz? Mevcut sisteminizde mücadeleniz sürüyorsa ve geleceğinize yönelik mevcut sistemden verim alamıyorsanız ERP yazılımlarına ihtiyacınız var demektir.

ERP yazılımlarına ihtiyacınız olduğunu gösteren temel etmenler şöyledir;

1. Temel Bilgileriniz Büyümenize İzin Vermez

Mevcut iş durumunuzda çok kazanabilirsiniz ve iş süreçleriniz kusursuz olarak çalışabilir. Ancak işletmenizin geleceğini de düşünmeniz gerekiyor. Mevcut sistem ve yazılımlarınız pazarınızda genişlemenize izin vermiyorsa bırakmanızın zamanı geldi. Küresel olarak büyüme yeteneğinize mevcut sistemleriniz sınırlar koymaya başladıysa ERP yazılımları ile tanışmanızın zamanı geldi demektir.

2. Farklı Sistemlerle Uğraşmaktan Yorulmuşsunuz

Teknolojinin gelişimine paralel olarak sistemler de değişim gösteriyor. Pazarlama alanında ve birçok sektördeki gelişme bağlı olarak mevcut sistemler zamanla işlevini yitirmeye başlıyor. Mevcut sisteminiz içinde muhasebe yazılımınız eski İK sisteminiz ile uyumu değil mi? Tedarik zinciriniz ile İK sürecinizi yorumlayamıyor musunuz? Bu süreçte zaman ve kaynak israfının önüne geçmek ve boşuna yorulmamak için ERP yazılımlarına başvurmanız yerinde olacaktır.

3. Müşterilerinizin Beklentilerini Karşılayamaz Hale Gelirsiniz

Müşterilerinizin ihtiyaçları zamanla değişim gösterecektir. Mevcut sisteminiz değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğinde yeni bir yazılıma yatırım zamanınız gelmiş demektir. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılamazsanız rakipleriniz kaptıracağınızı unutmayın. Bu yüzden müşteri beklentilerini karşılayabilmek için biran önce ERP yazılımlarına geçiş yapmalısınız.

4. Personellerinizin İş Verimi Düşmüştür

İşletmenizi bekleyen en büyük tehlikelerden biri personellerin iş veriminin düşmesidir. Bu durumda sizler personellerinizin başarılı olması için bir şeyler yapmalısınız. Mevcut sisteminiz iş süreçlerinizi yavaşlatıyorsa ve personelinize zaman kaybettiriyorsa ERP yazılımlarını denemeye başlamalı ve personellerinize istedikleri başarıları kendi elinizle vermelisiniz.

İşletme sahibi olarak siz, yöneticileriniz, personelleriniz ve müşterileriniz yeni bir sistem istiyorsa ERP yazılımına geçiş yapmanın vakti gelmiş demektir. Bunun için mücadele etmek ve yeniliklerden kaçmak yanlış olacaktır. Süreç içinde Kumsal Ajans ekibi olarak sizlere bir demo ERP yazılımı planlayarak verimliliğini görmenizi sağlayabiliriz.


Dünyadan ERP Örnekleri

ERP yazılımlarına geçmede hala kararsızsanız sizlere dünyada ERP yazılımında lider örnekler sunacağız.

Oracle Corp 2000’li yılların başında daha geniş bir kurumsal pazara etkili şekilde girmeden önce SAP tarafından geliştirilen ERP yazılımına entegre olan ilişkisel bir veri tabanı elde etti. Firma envanteriyle ilgili muhasebe hatalarını anlık olarak tespit etme şansı buldu. Mali kayıtlarını değerlendirerek üçüncü şahısları istihdam etmeye bağlı maliyetleri ortadan kaldırarak mali açıdan tasarruf etti.

Erkek bakım ürünleri üreten Fulton& Roark envanter ve finansal verilerini daha etkili izleyebilmek adına ERP yazılımlarını başarıyla uyguladı. The North Carolina Company, diğer onlarca işletmedeki gibi finansal verilerini kayıt altına alabilmek ve envanteri ile muhasebe yazılımını izleyebilmek adına elektronik tablolar kullanmaya başladı.

Küresel şekerleme üreticisi olan Cadbury de ihtiyaçlarına özel ERP yazılımlarını başarıyla uygulama yolunu seçti. Hızlı büyüme sürecine ayak uyduramayan onlarca sistemi ve etkisiz depo yönetim sistemleri mali açıdan zarar etmesine yol açıyordu. Ayrıca daha önceki sistemleri aşırı ürün üretmesine yol açıyordu. ERP yazılımına geçiş yapan şirket binlerce farklı uygulamayı 16 lokasyonda standartlaştırılmış şekilde birleştirebildi. Böylece üretim planlamasını ve envanter yönetimini daha başarılı şekilde yaparak kazanç elde etti.

Sizler de işletmeniz için ERP yazılımları satın almak istiyorsanız Kumsal Ajans ekibinden destek alabilirsiniz. ERP yazılımları hakkında merak ettiklerinizi hemen bize yazın.

Formu doldurun
sizi arayalım

Servis

Aydınlatma Metnini okudum ve kabul ediyorum